Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!


H ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΟΝΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!
Μια ποδοσφαιρική έκφραση χρησιμοποιεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, αναφερόμενος στην πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ευρώ.
«Το ευρώ είναι σαν τη Μπαρτσελόνα: Κάτι παραπάνω από μια ομάδα, κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα, καθώς συμπυκνώνει διάφορες πολιτικές. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, γιατί και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο...Για παράδειγμα, ο προϋπολογισμός μιας μελλοντικήςκυβέρνησης της Αριστεράς που θα θελήσει να έχει κοινωνικές προτεραιότητες και αναπτυξιακή πολιτική, με τον έλεγχο που έχουν καθιερώσει, θα απορρίπτεται. Και αν εσύ προχωράς, θα σου επιβάλουν κυρώσεις. Θα καθυστερούν ή δεν θα εκταμιεύουν τα κονδύλια της κοινωνικής συνοχής. Αυτό το οικοδόμημα φτιάχνεται. Επομένως πάμε σε πιο σκληρές πολιτικές στην Ευρώπη. Να μην έχουμε λοιπόν ψευδαισθήσεις, ακόμη κι αν η κ. Μέρκελ μετά τις εκλογές χαλαρώσει λίγο», σημειώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο N. Χουντής σημειώνει ακόμη πως «είναι επιτακτική πολιτική ανάγκη να φύγει το γρηγορότερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση, να ανατραπεί, για να μπορέσει να αλλάξει δρόμο η χώρα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι «τα νέα σκληρά μέτρα θα προκαλέσουν νέα κοινωνική αντίδραση».
Εκτιμά ακόμη ότι «με αφορμή την κρίση και πιλοτικά προγράμματα τα μνημόνια έχει θωρακιστεί η προβληματική ΟΝΕ με τέτοιο νεοφιλελεύθερο αυταρχικό κορσέ, που δεν θα επιτρέπει εναλλακτικές πολιτικές στους κόλπους της ΕΕ ότι και να ψηφίσει ο λαός της κάθε χώρας».
Υποστηρίζει ότι «με πειραματόζωο την Ελλάδα και τα μνημόνια, με την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, γενικεύθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτικές που ήθελαν να τις περάσουν με κάτω από άλλες προϋποθέσεις. Όλα αυτά τα μνημόνια ήταν σε τελική ανάλυση προγράμματα σωτηρίας τωνγερμανικών και γαλλικών τραπεζών».
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013
Αναδημοσίευση απο την ισκρα