Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

αυθαίρετη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας



Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                                   κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών, προχωρεί σε μέτρα που θα διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.
Προχωρεί στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους Δήμους της χώρας, θα μετατάξει τους 4.000 περίπου εργαζόμενους εκεί  στην Ελληνική Αστυνομία και τελικά θα οδηγηθούν σε απόλυση.
Για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί  το μόνιμο «θύμα» και «πληρώνει» τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας. Πολιτικές αντιλαϊκές που περιορίζουν συνεχώς το κοινωνικό της έργο και συρρικνώνουν περαιτέρω όσες υπηρεσίες της έχουν απομείνει ακόμη για να προσφέρει στους Δημότες.
Δεν  είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 χρόνια και η οποία έχει προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στην προσπάθεια διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των πόλεών μας να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και με τη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι».
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στη μεθοδευμένη και αυθαίρετη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας της Γλυφάδας και όλων των Δήμων της χώρας και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα τους για την διασφάλιση του δικαιώματός τους στην εργασία.
Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη πολιτική των μαζικών απολύσεων που εξαγγέλλονται στην παιδεία, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση κ.λ.π. καθώς  και του κλεισίματος νοσοκομειακών μονάδων, σχολείων αλλά και κρίσιμων φορέων όπως η ΕΡΤ, η ΕΒΟ κ.λ.π. που υλοποιούνται στα πλαίσια των 25.000 απολύσεων που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2015, κατ’ απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι οι πραξικοπηματικές και αυθαίρετες πολιτικές και η Κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας που τις υλοποιεί πρέπει να ανατραπούν.
ΓΛΥΦΑΔΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
                                     ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ