Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Απόφαση έκτακτης συνέλευσης (12/2/2014) της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, πραγματοποίησε έκτακτη συνέλευση στις 12/2/2014, με θέμα τις επιλογές υποψηφίων στις περιφερειακές-αυτοδιοικητικές εκλογές και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Ομόφωνα, από το σύνολο των συντροφισσών και συντρόφων, διαπιστώθηκε έλλειμμα δημοκρατίας στις αποφάσεις των καθοδηγητικών οργάνων και διατυπώθηκε η διάθεση να καταδικαστούν οι μεθοδεύσεις στις περιπτώσεις των υποψηφιοτήτων Καρυπίδη – Βουδούρη.
Επιπλέον, ο χειρισμός στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ και η αντιμετώπιση της Ελένης Πορτάλιου, θεωρήθηκε ότι δεν μας τιμάει καθόλου.

Εκφράστηκε έντονη αγωνία για να κρατηθεί ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι υποψηφιότητες Βουδούρη – Καρυπίδη στέλνουν αντίθετο μήνυμα στην κοινωνία. Αυτό προκαλεί  προβλήματα στη δράση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περιοχή και όχι μόνο στις περιφέρειες των συγκεκριμένων υποψηφίων, αφού γινόμαστε δέκτες καχυποψίας για δεξιόστροφη μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνοντας τη θετική απήχηση από άλλες επιτυχείς επιλογές (π.χ. Αγλαϊα Κυρίτση). Ιδιαίτερα η υποψηφιότητα Βουδούρη δεν συνάδει με τις αποφάσεις του συνεδρίου για την πολιτική συμμαχιών και απορρίπτεται από τα μέλη μας.
Στη Γλυφάδα, ειδικά, το αμέσως προηγούμενο διάστημα απασχοληθήκαμε πολύ και συλλογικά, ώστε στις δημοτικές εκλογές να εξασφαλιστεί μια σαφώς  ριζοσπαστική και αριστερή παράταξη, χωρίς καμιά ένδειξη διαχειριστικής λογικής και κεντροαριστερής ή κεντροδεξιάς πολιτικής. Δεν γίνεται να είμαστε ανακόλουθοι με τις επιλογές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και δεν θέλουμε να ξανασυμβεί δημοσιοποίηση «αποφάσεων» πριν παρθούν από τα αρμόδια κομματικά όργανα, ούτε και ψηφοφορίες «πακέτο».
Πιστεύουμε πως είμαστε το «κόμμα των μελών» και αυτό ζητάμε να ισχύει πάντα και άρα, οι Ο.Μ & οι Ν.Ε χρειάζεται να λειτουργούν τακτικά και οι αποφάσεις τους να λαμβάνονται υπ’ όψη από τα ανώτερα όργανα.  
Η απόσυρση του Οδ. Βουδούρη από τη θέση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Πελοποννήσου θα είναι ένα πρώτο δείγμα συνεννόησης της ηγεσίας με τη βάση του κόμματος.