Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΝΙΚΗΣ

Απέναντι στο φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατάσσει νέα και άφθαρτα στελέχη στο Λεκανοπέδιο, όπως ο οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Δήμο Αθηναίων και η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια

* Αλλαγή τοπίου στην Αυτοδιοίκηση σηματοδοτούν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για το Λεκανοπέδιο και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
* Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Ρένα Δούρου οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής αντιστοίχως
Νέα σελίδα στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας φιλοδοξεί να προσθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους που προτείνει η Π.Γ. και αναμένεται να εγκρίνει η Κ.Ε. του κόμματος, που συνέρχεται σήμερα (Σάββατο) και αύριο. Απέναντι στο φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατάσσει νέα και άφθαρτα στελέχη στο Λεκανοπέδιο, όπως ο οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον Δήμο Αθηναίων και η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια, αλλά και πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.


Εκτός της Ρένας Δούρου, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, χθες στην Πολιτική Γραμματεία και σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή, περιλαμβάνει 12 υποψηφιότητες, που στέλνουν "μήνυμα νίκης και ανανέωσης απέναντι σε ένα φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό", όπως σημείωναν χθες βράδυ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Από τους 13 υποψήφιους περιφερειάρχες, εννέα προέρχονται από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις (Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, και Δυτικής Μακεδονίας) δίνουν σήμα διεύρυνσης.

Οι δώδεκα υποψήφιοι είναι οι εξής:
- Στην Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Συνεχώς στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων, μέσα από τα συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η υποψηφιότητά της απαντά στο μεγάλο πρόβλημα και αυτής της Περιφέρειας: την ανεργία.
- Στη Δυτική Μακεδονία ο μαχητικός δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
- Στην Ανατολική Μακεδονία, ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
- Στα Ιόνια ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλλονιάς.
- Στην Πελοπόννησο ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, στέλεχος της κίνησης "Κοινωνία Πρώτα", γνωρίζει άριστα τις ανάγκες της περιοχής, καθώς διετέλεσε πρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.
- Στο Νότιο Αιγαίο ο Μπενέτος Σπύρου, νυν δήμαρχος Λειψών, που εκλέγεται διαρκώς από το 1986, αναμένεται να υποστηριχτεί και από άλλες δυνάμεις.
- Στο Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση. Η δημοσιογράφος, που ταυτίστηκε με τη μάχη της ενημέρωσης έξω από την κλειδωμένη -μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ- πόρτα της Αγίας Παρασκευής. Προέρχεται από παλιά οικογένεια αριστερών.
- Στη Στερεά Ελλάδα ο βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου.
- Στη Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου.
- Στη Θεσσαλία η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη.
- Στην Κρήτη ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης.
- Στην Ήπειρο η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.


Βιογραφικά

 

Ρένα Δούρου

Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο Τύπο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Απόλαυση του Εθνικισμού», Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007, ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική και τα διεθνή θέματα. Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχθηκε και τα τέσσερα έτη της φοίτησής της στο Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής. Οργανωμένη στη Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995, υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας. Σήμερα είναι βουλευτής στη Β' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Κ.Ο. του κόμματος. Επίσης είναι αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης γεννήθηκε το 1980 στη Νέα Σμύρνη. Απόφοιτησε από την Ευαγγελική Σχολή. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου New School της Νέας Υόρκης. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος και έχει λάβει μέρος στην εκπόνηση πολλών οικονομικών μελετών. Έχει επιμεληθεί (μαζί με την Έλενα Παπαδοπούλου) το βιβλίο "Public Debt and Austerity in the EU", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νήσος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης είναι συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ο. του κόμματος.

KE ΣΥΡΙΖΑ: Γ. Σακελλαρίδης υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και Ρ. Δούρου για την Περιφέρεια
·         02.02.2014 , 20:01 μμ
·         Τελευταία ενημέρωση : 02.02.2014, 20:55 μμ
Με μεγάλη πλειοψηφία ενέκρινε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τις υποψηφιότητες για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και αυτή για το Δήμο Αθηναίων. Η βουλευτής Ρένα Δούρου θα είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής και ο οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δεκτή την πρόταση των υποψηφιοτήτων που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τρίπρας, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα διατύπωσε τις επιφυλάξεις της κατά την ψηφοφορία σχετικά με το αν θα υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ή ξεχωριστά για αυτούς που διαφωνούν με τις υποψηφιότητες. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ ο Παναγιώτης Λαφαζάνη άσκησε κριτική για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο.
Πριν την τελική ψηφοφορία προηγήθηκε άλλη, διαδικαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Αριστερή Πλατφόρμα και προέβλεπε 13 ψηφοφορίες, δηλαδή κάθε υποψηφιότητα να εξεταστεί ξεχωριστά . Υπέρ της πρότασης αυτής, ψήφισαν 64 μέλη της ΚΕ, αρνητικά ψήφισαν 96 και υπήρξαν δύο λευκά. Στην τελική ψηφοφορία εγκρίθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα επέλεξε την αποχή.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε, για λίγο, τον λόγο και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και πρωταγωνιστή των διαφωνιών, κυρίως της υποψηφιότητας Βουδούρη και του πρότεινε "να μη βάλουμε αυτογκόλ αν η απόφαση για τις περιφέρειες δεν έχει τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας… θέλω αυτή τη στιγμή εδώ να αποφασίσει ο Π. Λαφαζάνης αν θα δώσουμε τη μάχη για τους δήμους και τις περιφέρειες μαζί ναι ή όχι. Αν η απόφαση είναι ναι να καταγραφεί η αποχή μόνο και να τελειώνουμε".
"Αυτό είναι αυτονόητο", απάντησε ο Π. Λαφαζάνης.
Διαφωνίες διατυπώθηκαν, επίσης, για τους υποψηφίους περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, κάτι που ήδη είχε καταγραφεί την Παρασκευή στην Πολιτική Γραμματεία.
"Κανείς από εμάς δεν έχει την πολυτέλεια της επιλογής της θέσης που θα μπει στη μάχη. Ένας είναι ο στόχος, να πέσει η κυβέρνηση", τόνισε η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου, προειδοποιώντας ότι "πρέπει να πάμε παραπέρα χωρίς προσωπικές στρατηγικές γιατί είμαστε όλοι στρατιώτες… Οι 14 υποψηφιότητες είναι υποψηφιότητες ελπίδας και ανατροπής δημοκρατίας κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης δεν μας μένει άλλος δρόμος από τη νίκη να μη λείψει κανείς από αυτή τη μάχη".

Ο Α. Τσίπρας αφού έκλεισε το θέμα αυτό, συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών ως υποψήφιος για την ηγεσία της Ευρωπαικής Επιτροπής . Αύριο και μεθαύριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο Παρίσι ,όπου θα συναντηθεί με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, υποψήφιο για την γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2012, βουλευτές , ενώ θα μιλήσει και σε εκδήλωση της γαλλικής αριστεράς.
Πηγή:http://www.avgi.gr/article/1792625/ke-suriza-g-sakellaridis-upopsifios-dimarxos-athinaion-kai-r-dourou-gia-tin-perifereia