Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Η πλειοψηφία των μελών παραμένουμε στρατευμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ
Αρνούμαστε την Αριστερή παρένθεση
Δεν θα επιστρέψουμε στη σκοτεινή περίοδο της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, και της διαπλοκής που κυριάρχησαν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την έξοδο από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας
Προκρίνουμε τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και τη συνέχιση μιας προσπάθειας για την οικονομική, διοικητική, κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας
Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου του 2015 πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ του Αγ. Τρύφωνα Γενική Συνέλευση της Ο.Μ. Γλυφάδας με κεντρικό ομιλητή τον  καθ. Άλκη Ρήγο. Η προσέλευση των φίλων και μελών της οργάνωσης ήταν μεγάλη και η περίπου τρίωρη συνέλευση είχε στο επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τον τρόπο δράσης και οργάνωσης,  με στόχο την κινητοποίηση των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές. Μέσα από τις πολυάριθμες τοποθετήσεις των φιλών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση της συνέχισης της διακυβέρνησης της Αριστεράς, μιας κυβέρνησης που ήδη στο βραχυπρόθεσμο διάστημα των επτά μηνών χάραξε την πολιτική της και απέδειξε την δημοκρατική της βούληση.
Από την πλευρά του ο σ. Ρήγος μιλώντας πρωτίστως  για την συμφωνία που επετεύχθη, υποστήριξε ότι είναι μια συμφωνία με μεγάλα περιθώρια ευελιξίας και με πολλά ανοικτά σημαντικά μέτωπα διαπραγμάτευσης.
Στην συνέχεια  κινήθηκε σε τρεις άξονες:
Κατ’ αρχήν τόνισε ιδιαίτερα το κεντρικό δίλημμα των εκλογών, οριοθετώντας την επιστροφή δεξιών κυβερνήσεων ως επαναφορά του παλαιοκομματικού συστήματος και μάλιστα με εκδικητική διάθεση. Καταλύτης της απόφασης ψήφου πρέπει να είναι η επιλογή μιας κυβέρνησης ικανής να διαχειριστεί τη συζήτηση της διαγραφή χρέους - που μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε, την αξιοποίηση των εσόδων του δημοσίου, την προστασία των κατοικιών, την προστασία των εργασιακών σχέσεων και την χρηστή διαχείριση των  ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Στο δεύτερο μέρος της τοποθέτησης του επικεντρώθηκε στην ουσιαστική επιρροή του αποτελέσματος για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ειδικά με τις επερχόμενες εκλογές σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, θεωρώντας την Ελλάδα βασικό καταλύτη και ρυθμιστή κοινωνικών εξελίξεων.
Τέλος, αναφέρθηκε στο καινοτόμο, τεκμηριωμένο και απόλυτα εφαρμόσιμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχει την παραγωγική ανασυγκρότηση, τις εργασιακές σχέσεις, την φοροδιαφυγή, το κοινωνικό κράτος, την ανθρωπιστική κρίση, την εξυγίανση του τομέα της υγείας και του ασφαλιστικού, την αναβάθμιση της παιδείας, τη θεσμική ανασύσταση του κράτους και την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ακολούθησε ένας ουσιαστικός κύκλος ερωτήσεων και τοποθετήσεων των  μελών και φίλων. Στη συνέχεια ο συντονιστής Στ. Σκαμπαρδώνης τόνισε ότι με αίσθημα ευθύνης και αναγνωρίζοντας την αρνητική επίπτωση της συμφωνίας στην κοινωνία η πλειοψηφία των μελών της Ο.Μ Γλυφάδας παραμένουμε στρατευμένοι, στηρίζουμε και παλεύουμε για την υλοποίηση των εναλλακτικών πολιτικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν τη χώρα μας και κυρίως τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό σε αξιοκρατικές, δημοκρατικές και ισότιμες κοινωνικές και οικονομικές δομές. Καλούμε κάθε αριστερό, κάθε αγωνιστή, κάθε δημοκράτη να συνεχίσει τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Να δώσει κάθε δυνατή συνδρομή στην εκλογική προσπάθεια του κόμματός μας, που φιλοδοξεί αυτοδύναμα, μαχητικά, με οραματισμό και ανιδιοτέλεια, με πίστη πως μια άλλη Ελλάδα είναι εφικτή και ότι αυτή μπορούν να τη δημιουργήσουν μόνο οι λαϊκές δυνάμεις. Η συνθηκολόγηση είναι προσωρινή, ο αγώνας όμως μεγάλος, οι ελπίδες βάσιμες.


Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας: Γ. Γεννηματά 71, 210-9640027
syrizaglyfadas.blogspot.gr / f: syrizaglyfadas_official

                                                                                                Γλυφάδα 7-9-2015