Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ιγκλέσιας: Το λάθος του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ότι πίστεψε πως υπήρχαν δημοκράτες στην Ευρώπη

Ιγκλέσιας: Το λάθος του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ότι πίστεψε πως υπήρχαν δημοκράτες στην Ευρώπη

Βολές κατά του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ εξαπέλυσε ο ηγέτης του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, αναφορικά με την στάση του στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, τονίζοντας πως με τη στάση του ευνοεί την άνοδο της άκρας δεξιάς.
«Αν τελικά η άκρα δεξιά με τη Μαρίν Λεπέν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ και πολλοί Γάλλοι σίγουρα θα λυπηθούν που δεν στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής των Podemos τόνισε επίσης ότι το λάθος του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ότι «πίστεψε πως υπήρχαν δημοκράτες στην Ευρώπη», όταν προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της Ελλάδας για να θέσει τέλος στη λιτότητα, λέγοντας «Το λάθος είναι ότι πίστεψε ότι ο Φρανσουά Ολάντ, αντί να ανοίξει τον δρόμο στη Μαρίν Λεπέν για να είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, θα έλεγε στη Γερμανία: δεν θα προχωρήσουμε μακρύτερα. Είναι ότι πίστεψε πως ο Ματέο Ρέντσι θα έλεγε στη Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία: καταστρέφετε την Ευρώπη, οφείλουμε να σας σταματήσουμε».
Ο Ιγκλέσιας παράλληλα έκανε έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες παρά για να ενισχύει την προστασία των συνόρων της από τη ροή των μεταναστών, λέγοντας «Στην Ευρώπη έχουμε δαπανήσει 1,208 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των συνόρων και σχεδόν 700 εκατομμύρια για βοήθεια προς τους πρόσφυγες. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να είχαν αντιστραφεί τα ποσά αυτά. Τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα αν αφιερώναμε τα χρήματα για να βοηθηθούν οι πληθυσμοί παρά για να υψώνουμε τείχη και φράχτες με συρματοπλέγματα», 
Επίσης κατήγγειλε την «ανεύθυνη» εξωτερική πολιτική της ΕΕ, η οποία συνέβαλε στην επιδείνωση των προβλημάτων παρά στην επίλυσή τους. Στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, όπου οι ευρωπαϊκές δυνάμεις παρενέβησαν στο πλευρό των ΗΠΑ, «οι μιλιταριστικές πολιτικές δεν χρησίμευσαν στην επίλυση των προβλημάτων».
(φωτο Κονταρίνης eurokinissi)