Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τις εκλογές τις πήρατε, δεν παίρνετε και λίγη εξουσία;Τις εκλογές τις πήρατε, δεν παίρνετε και λίγη εξουσία;

του Στάθη Σχινά

«Το σύστημα έχει κι άλλα συστήματα πολλά....» λέει ένα παλιό τραγούδι του Κραουνάκη σε στίχους Νικολακοπούλου.Και στο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε των τελευταίων εκλογών ,αλλά και  τώρα,τις ημέρες αυτές κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης το καταλαβαίνουν στο «πετσί τους».

Υποτίθεται ότι έχουν την απόλυτη –στο πλαίσιο του πολιτεύματος πάντοτε- ευθύνη των όσων συμβαίνουν στον τομέα ευθύνης τους και έτσι νομίζετε οι περισσότεροι...Αμ δε....

-Εντολη να πάνε τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να πάρουν Σύρους πρόσφυγες από την Πλατεία Βικτωρίας και να τους πάνε σε μέρη προστατευμένα από τη βροχή να διανυκτερεύσουν έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών Σπίρτζης μεν, άλλη άποψη είχε η διοίκηση του Οργανισμού δε και τμήμα του χρυσαυγίτικου σωματείου.Ετσι οδηγός που εφήρμοσε την εντολή του υπουργού κινδύνεψε να συλληφθεί για κλοπή λεωφορείου και χρειάστηκε να τρέχει ο Σπιρτζης για να μην περάσει τη νύχτα στη ΓΑΔΑ!!!!!

-Δεν πρόκειται να υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις λέει ο Κατρούγκαλος,αλλά ποιος ακούει .Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ στήνουν σενάρια επι σεναρίων.

-Ιδιο ακριβώς σκηνικό και με το δηθεν «τσουνάμι» φορο-εισπρακτικών μετρων,καινούργιων βεβαιως και περαν του Μνημονίου 3.Δεν πάει να λέει ο Αλεξιάδης...

-Νέα επισιτιστικά προγράμματα ετοιμάζει η Φωτίου με κοινοτικά λεφτά μάλιστα (ήδη έχουν δώσει προσφορές στο υπουργείο Εμπορίου οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγοί τροφίμων), νάσου οι Πασόκοι δήμαρχοι στο κλαρί γιατί κόβεται η επιδότηση των κοινωνικών παντοπωλείων τους και δεν θα διαχειρίζονται αυτοί απευθείας το χρήμα...Νάσου κινητοποιήσεις γιατί θα πεινάσουν οικογένειες..Ουαί ημίν Φαρισαίοι υποκριτές που σας έπιασε ο πόνος για την ανθρωπιστική κρίση!!!!

Και παραδείγματα παρόμοια ων ουκ έστιν αριθμός ταλανίζουν καθημερινά τους νέους υπουργούς και τα επιτελεία τους....

Η λύση είναι απλή:
Εκτός από την κυβέρνηση, η Αριστερά και οι πολιτικοί της σύμμαχοι θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν έστω και ολίγη από την εξουσία.Και τα περί απολιτικού κράτους που περιέχονται στα Μνημόνια και  κραδαίνουν οι θεσμοί εξουδετερώνονται πολύ εύκολα αν μπει κανεις στο βάθος των πραγμάτων.Οπως πχ με τις διοικήσεις των νοσοκομέιων όπου οι...  «θεσμοί» απαιτούν να γίνουν οι όποιες αντικαταστάσεις από τον κατάλογο αξιολόγησης υποψηφίων στελεχών που συνετάγη στο υπουργείο Υγείας επί Λοβέρδου-Βορίδη-Γεωργιάδη και κατατάσσει τους υποψήφιους μετά από –υποτίθεται- αξιολόγηση των τυπικών τους προσόντων και συνεντεύξεις με απόλυτη αξιοκρατική προτεραιότητα : ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ!!!!

Τέτοια ωραία- και τόσο γελοία συνάμα- υπάρχουν σε όλη την κλίμακα του Δημόσιου Τομέα,σημάδια αδιάψευστα της διάλυσής του από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.Και πρέπει να διορθωθούν τώρα...γιατί στο τέλος η κοινή γνώμη θα τα φορτώσει στους τωρινούς υπουργούς και όχι σε αυτούς που φταίνε ....

Πηγή: Fmvoice, 29 Σεπτέμβρη 15

Δεν υπάρχουν σχόλια: