Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε σκληρά αλλά δεν πρόδωσε, δεν πούλησε την εμπιστοσύνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι η δύναμη που θα συνεχίσει τον αγώνα
για μια δικαιότερη, πιο δημοκρατική και πιο ανοιχτή στο
μέλλον κοινωνία
 Με αίσθημα ευθύνης και αναγνωρίζοντας απόλυτα την αρνητική επίπτωση της συμφωνίας στην κοινωνία η πλειοψηφία των μελών της Ο.Μ Γλυφάδας παραμένουμε στρατευμένοι, στηρίζουμε και παλεύουμε για την υλοποίηση των εναλλακτικών πολιτικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν τη χώρα μας και κυρίως τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό σε αξιοκρατικές, δημοκρατικές και ισότιμες κοινωνικές και οικονομικές δομές. Αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της συνθηκολόγησης και προσπαθούμε να τις υπερβούμε. Πατάμε στο έδαφος της πραγματικότητας, όχι για να την αποδεχθούμε, αλλά για να την αλλάξουμε.
Είναι απόλυτα σαφές ότι η επιλογή της συμφωνίας έγινε για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στην οποία μας οδηγούσε η άτεγκτη και τιμωρητική στάση των δανειστών. Η κυβέρνηση πάλεψε μέχρι το τέλος. Το ΟΧΙ του λαού έδωσε την έσχατη στιγμή σημαντική δύναμη για βελτιώσεις, ωστόσο ούτε αυτό στάθηκε ικανό να αποτρέψει την ήττα. Υποχρεώθηκε να υπογράψει μια συμφωνία πέρα και μακριά από τις υποσχέσεις της αλλά και από την ιδεολογία της. Η υπογραφή αυτή ήταν αποτέλεσμα του ωμού εκβιασμού εκ μέρους του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου. Ο εκβιασμός κατέστη δυνατός κάτω από ένα συντριπτικό σε βάρος μας συσχετισμό δυνάμεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η μοναδική πολιτική δύναμη που θα συνεχίσει τον αγώνα για τα λαϊκά στρώματα, όχι με ψεύτικες υποσχέσεις και απραγματοποίητα όνειρα, αλλά με σταθερά βήματα και ρηξικέλευθες προτάσεις. Δεν υιοθετούμε την συμφωνία.Θα υπερασπιστούμε τα δοκιμαζόμενα κοινωνικά στρώματα, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες μέσα από μέτρα αντίρροπα και εξισορρόπησης.
Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες. Η παραίτηση όμως δεν μας ταιριάζει.
Κάποιοι σύντροφοί μας στο όνομα της καθαρότητας της αριστεράς επέλεξαν το δρόμο της διαφοροποίησης, θεωρώντας ότι έτσι θα εξαργυρώσουν μελλοντικά την ιδεολογική τους απολυτότητα, αγνοώντας τις επιπτώσεις στην Αριστερά τώρα και στο μέλλον. Η ιστορία ήταν και είναι αμείλικτος κριτής.
Για μας, η διακυβέρνηση της Αριστεράς στη Ελλάδα δεν θα αποτελέσει μια παρένθεση. Για μας, η διακυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να προσδίδει μόνο αριστερά χαρακτηριστικά. Μέσα από τις εξαιρετικές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την απεμπλοκή από τα Μνημόνια, για την στήριξη των λαϊκών στρωμάτων, για τη δημοκρατία, μακριά από παλαιοκομματικούς συσχετισμούς (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και νεοφθαρμένα πρόσωπα (Ποτάμι).
Με βάση τα παραπάνω καλούμε κάθε αριστερό, κάθε αγωνιστή, κάθε δημοκράτη να συνεχίσει τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Να δώσει κάθε δυνατή συνδρομή στην εκλογική προσπάθεια του κόμματός μας, που φιλοδοξεί αυτοδύναμα, μαχητικά, με οραματισμό και ανιδιοτέλεια, με πίστη πως μια άλλη Ελλάδα είναι εφικτή και ότι αυτή μπορούν να τη δημιουργήσουν μόνο οι λαϊκές δυνάμεις. Η συνθηκολόγηση είναι προσωρινή, ο αγώνας όμως μεγάλος, οι ελπίδες βάσιμες.
                                                                                                                             

Γλυφάδα 1-9-15