Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ!

(ΑΘΗΝΑ-ΑΣΟΕΕ, 6-9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007)

Με κεντρικό του σύνθημα «Τολμάμε να αγωνιζόμαστε-Τολμάμε να νικάμε» διεξάγεται στις 6-9 Δεκεμβρίου το 5ο Τακτικό Συνέδριο της Νεολαίας Συνασπισμού.

Δύο χρόνια μετά το 4ο Συνέδριο της Νεολαίας Συνασπισμού, η Οργάνωσή μας προχωρά στην κορυφαία της διαδικασία, έχοντας εξοπλιστεί με πολύτιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή της σε εξαιρετικά σημαντικούς κοινωνικούς αγώνες και μέτωπα (παιδεία, περιβάλλον κ.α.), αλλά και από την αναβαθμισμένη παρουσία της στις πρόσφατες πολιτικές και εκλογικές μάχες για την ισχυροποίηση της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι θα συζητήσουν για την παρούσα συγκυρία στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, και θα διαμορφώσουν τις θέσεις και την τακτική της Οργάνωσης για μια σειρά από μέτωπα που ανοίγονται στην επόμενη περίοδο (ασφαλιστικό, εργασιακή επισφάλεια, παιδεία, περιβάλλον κ.α.).

Στο Συνέδριο, πέρα από την ηγεσία του Συνασπισμού και τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πολιτικών Οργανώσεων Νεολαίας της χώρας και της Ευρωπαϊκής και διεθνούς Αριστεράς. Επίσης, έχουν προσκληθεί ιστορικές προσωπικότητες της ελληνικής Αριστεράς (Μ. Γλέζος, Λ. Κύρκος, Κ. Φιλίνης, Τ. Μπενάς), καθώς και μια σειρά από κοινωνικές οργανώσεις που ασχολούνται με ζητήματα δικαιωμάτων μεταναστών, ομοφυλοφίλων, στρατευμένων κ.α.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Δεριγνύ» της ΑΣΟΕΕ και ξεκινά την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στις 7.00 μμ, με τις κεντρικές ομιλίες του Γραμματέα του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, καθώς και με τους σύντομους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων.

Οι διαδικασίες του 5ου Συνεδρίου θα λήξουν το απόγευμα της Κυριακής, με τις ψηφοφορίες για τα Κείμενα Θέσεων και την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.