Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΒΙΤΡΙΝΑ

Το παρακάτω email μας το έστειλε μια εργαζόμενη στο Δήμο Αγ. Δημητρίου,το δημοσιεύουμε ,τα σχόλια δικά σας


"Είμαι η - Αννα – εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αγ . Δημητρίου Αττικής .

Θα σας κάνω μια απλή περιγραφή του θέματος ανακύκλωση στο Δήμο μας.

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου έχει έρθει και σε μας η εταιρία ανακύκλωσης με τους μπλέ κάδους .Έχει δώσει δύο αυτοκίνητα αποκομιδής και εργάζονται υπάλληλοι του Δήμου .Και τοποθέτησε και τους μπλέ κάδους . Τα έξοδα λειτουργίας του συστήματος είναι στο Δήμο . Στον τομέα μου – πρόγραμμα που εργάζομαι -έχει έλλειψη κάδων .Αυτό συμβαίνει σε όλους τους τομείς .

Το άδειασμα γίνεται κάθε δέκα μέρες περίπου . Εκτός από ελάχιστα σημεία –λίγα σουπερ μάρκετ , που γίνεται κάθε μέρα . Στη διάρκεια αυτή οι κάδοι γεμίζουν και γίνεται σωρός γύρω τους .

Εχουμε πάρει εντολή από τους προ’ι’σταμένους μας ,

Αντιδήμαρχο καθαριότητας

Προ’ι’σταμένη τμήματος περιβάλλοντος

Γενικό επόπτη καθαριότητας

Να μαζεύουμε γύρω από τους κάδους ότι υπάρχει , για να έχουμε καλή εικόνα , προς τους δημότες . Επίσης αναγκαζόμαστε εμείς , για να μην τα μαζεύουμε εμείς συνέχεια από κάτω , να αδειάζουμε και τους μπλέ κάδους .

Για όλους τους υπεύθυνους ,σημασία έχει η εικόνα - βιτρίνα της πόλης και όχι η ουσία και η σημασία ανακύκλωσης . Βλέποντας όλα αυτά οι κάτοικοι – και δίκιο έχουν – απογοητεύονται και δεν συμμετέχουν στο σύστημα . Για να υπάρχει σοβαρό αποτέλεσμα χρειάζεται την συμμετοχή και των δύο πλευρών .Χρειάζεται η ειλικρινής συνεργασία πολίτη – Δήμου. Στην Ευρώπη , στον πρωτογενή τομέα του δήμου έχουμε διαλογή πάνω από ογδόντα επί τις εκατό του όγκου των σκουπιδιών .Εδώ , με αυτή την αντίληψη , φτάνουμε το πέντε επί τις εκατό .

Η άποψή μου είναι , πως με αυτόν τον εξοπλισμό – αυτοκίνητα – θα έπρεπε να εργάζεται η ανακύκλωση τρείς συνεχείς βάρδιες . Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχουν άτομα .Υπάρχει μεγάλη έλλειψη .

Για ανακύκλωση ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών ούτε στην σκέψη δεν υπάρχει . Το ίδιο ισχύει και για ανακύκλωση – κομποστοποίηση κλαδιών και ξερών χόρτων .

Την ίδια τακτική και αντιμετώπιση της ανακύκλωσης συναντάμε και στους διπλανούς δήμους .Και δυστυχώς στους περισσότερους δήμους όλης της Αττικής .

Για παρατηρήσεις και παράπονα στο θέμα περιβάλλοντος του δήμου τηλ 2109811328