Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Διεκδικούμε το αυτονόητο, την προστασία της εργασίας

Φ. Βάκη: Διεκδικούμε το αυτονόητο, την προστασία της εργασίας (Video)

Στην διαπραγμάτευση για τα εργασιακά αναφέρθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΖΑ, Φωτεινή Βάκη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ δηλώνοντας: "Διεκδικούμε το αυτονόητο", "να προστατευθεί το δικαίωμα της εργασίας" μέσα σε ένα αρρύθμιστο εργασιακό τοπίο αποτέλεσμα των μνημονίων που κατέστησαν "ζοφερά" τα πράγματα στην αγορά εργασίας.
Η κυβέρνηση δεν θέλει την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων ενώ ζητά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα εξήγησε η κ. Βάκη. Επιπλέον αναφέρθηκε στα θετικά της ως τώρα διαπραγμάτευσης:
«Έχουν κλείσει τα δημοσιονομικά του 2017 αισίως, το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%, υπάρχει η χρηματοδότηση με ένα δημοσιονομικό μαξιλάρι που δημιουργήθηκε και προϋπολογίζονται 300 εκ. για τους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, 250 εκ. για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, 100 εκ. για διευθέτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων».
Απαντώντας σε ερώτηση για τους φόρους εξήγησε ότι αυτοί είχαν ήδη ψηφιστεί από τη συμφωνία του Αυγούστου και υπήρχαν από την α' αξιολόγηση. "Προφανώς και έχουν υφεσιακό χαρακτήρα" υποστήριξε αλλά "με το δημοσιονομικό μαξιλάρι που προϋπολογίζεται για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, κάπως η κατάσταση αντισταθμίζεται".
Κ. Μπρ.