Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ:Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ομαδικές απολύσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση στην προσπάθειά της για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την προστασία των εργαζόμενων από τις ομαδικές απολύσεις

Το κοινό μέτωπο που επιχειρεί να στήσει ο ΣΕΒ, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας «εθνικής γραμμής για τα εργασιακά», με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, πρέπει να αποδοκιμαστεί και να απομονωθεί, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

ΣΥΡΙΖΑ:Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ομαδικές απολύσεις | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς:

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά

Το καθεστώς της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που επιβλήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις πρέπει να ανατραπεί .
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση στην προσπάθεια της για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την προστασία των εργαζόμενων από τις ομαδικές απολύσεις. Το κοινό μέτωπο που επιχειρεί να στήσει ο ΣΕΒ, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας «εθνικής γραμμής για τα εργασιακά», με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, πρέπει να αποδοκιμαστεί και να απομονωθεί.
Οι προσπάθειες της ιδιότυπης «τρόικας εσωτερικού» πρέπει να πέσουν στο κενό. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, η οποία, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, καταργώντας κάθε πλέγμα προστασίας των εργαζομένων οφείλει να μιλήσει καθαρά και χωρίς υπεκφυγές. Όσοι επικαλούνται καθημερινά το ευρωπαϊκό κεκτημένο, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει α λα καρτ.