Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την 43η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την 43η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας | ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς:

43 χρόνια πέρασαν από την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος. Μια μέρα σαν κι αυτή, οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμάμε όσους κι όσες πάλεψαν για την Δημοκρατία και την Ελευθερία, στις φυλακές, τις εξορίες, με κάθε μέσον. Χρέος μας, χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη με ιστορική μνήμη, είναι η συνέχιση των αγώνων για  Δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική πρόοδο,  ο σεβασμός,  η διεύρυνση και η διατράνωση των δημοκρατικών αξιών και ελευθεριών, των δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Όμως, η ημέρα της πτώσης της δικτατορίας δεν είναι μια τυπική επέτειος μνήμης. Δεν είναι μόνο μια γιορτή της Δημοκρατίας, αλλά η μνεία ότι το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο θεμελιώνεται στην λαϊκή κυριαρχία,  απαιτεί καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπισή του, από ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στα κοινά. Απαιτεί, επίσης, την απαρέγκλιτη τήρηση των συνταγματικών επιταγών, τον σεβασμό κάθε μιας,  εκ των τριών εξουσιών,  του ρόλου που τους έχει ορίσει ο συνταγματικός νομοθέτης, και η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, προς όφελος και στο όνομα του Ελληνικού Λαού.

Σήμερα, χάρη στους αγώνες και τις θυσίες του λαού, η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από άρματα μάχης. Χρέος όλων μας είναι να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία, και  παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν καλύτερο κόσμο.