Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Arbeit macht frei - Η εργασία απελευθερώνει


«Αrbeit macht frei»

Αυτό το «arbeit macht frei», που κοσμούσε κάποτε τις εισόδους των ναζιστικών στρατοπέδων εργασίας, πρέπει να είναι βαθιά χαραγμένο στο μυαλό του Άδωνι Γεωργιάδη.
Δεν εξηγείται αλλιώς η πεποίθηση που εξέφρασε χθες από ραδιοφώνου, χαρακτηρίζοντας φιλεργατική την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που θεωρεί ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας! «Θα έλεγα μάλιστα ότι η απόφαση είναι υπέρ των εργαζομένων» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για να ξεπεράσει ακόμη και αυτόν τον, ανεξάρτητο αν δεν κάνω λάθος, βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, που προ έτους προσπαθούσε να μας πείσει πως «δεν είναι ο μισθός δικαίωμα αλλά η εργασία».
Η εργασία είναι αυτή που μας απελευθερώνει. Είναι αυτή που μας γλυτώνει από την κατάθλιψη. Είναι αυτή που γεμίζει δημιουργικά τον χρόνο μας. Είναι αυτή που μας κάνει να αισθανόμαστε χρήσιμοι... για τον εργοδότη μας. Είναι αυτά και άλλα πολλά, αρκεί να μην παραμένεις αγκιστρωμένος σε ιδεοληψίες του παρελθόντος και συνδυάζεις την εργασία με τον μισθό. Και έτσι και κάνεις αυτό το λάθος, την πάτησες και δεν θα βρεις το δίκιο σου πουθενά. Απεναντίας, μπορεί να βγεις και φταίχτης. Να πας στο δικαστήριο να ζητήσεις τα δεδουλευμένα σου και, αντί του εισαγγελέα, να σου βγει ο Άδωνις στο ραδιόφωνο ή στο γυαλί της τηλεόρασης και να σου ρίξει δέκα χρόνια καταναγκαστικά έργα συν τις Κυριακές σε κανένα πολυκατάστημα της Ερμού και ούτε ψύλλος στον κόρφο σου μετά. Γιατί, αν έχεις τέτοιες φιλεργατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια και τόσο φιλεργατικούς πολιτικούς στον χώρο της νεοφιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας, τύφλα να 'χουν τα συνδικάτα και η Αριστερά.
«Arbeit macht frei» θα γράφει στις εισόδους των εργοστασίων, των επιχειρήσεων, των γραφείων και των καταστημάτων και αντί μισθού ένα «ό,τι προαιρείσθε» ή, στη χειρότερη περίπτωση, θα σου οργανώνει ο δήμαρχος Πατούλης μαζί με τα στελέχη του ΣΚΑΪ έναν φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου με τίτλο «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ» και ποιος τη χάρη σου μετά, που μου θες μισθούς, επισχέσεις εργασίας και άλλες τέτοιες παρωχημένες κομμουνιστικές αηδίες. «Arbeit macht frei» και οι φιλάνθρωποι να τρέχουν να σου δώσουν ένα πιάτο φαΐ. Και πολύ σου είναι, αχάριστε. Σκέψου να ήσουν άνεργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: