Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

«Θεματοφύλακας ο λαός»


«Δεν πείθουν κανένα σήμερα οι κούφιες επικλήσεις στο όνομα της δημοκρατίας από εκείνους που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία, που διέλυσαν τη χώρα, με τη δημιουργία ενός φαύλου πελατειακού συστήματος και με τη στήριξη μιας διαπλεκόμενης, κρατικοδίαιτης και ανεξέλεγκτης επιχειρηματικότητας»

Άρθρο του Γραμματέα της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγα, στην εφημερίδα RealNews

Πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα επιθυμούν να δημιουργήσουν όσοι αδίστακτα -για ιδία μικροκομματικά οφέλη και επειδή το καταστροφολογικό τους σενάριο για την οικονομία βυθίστηκε αύτανδρο- φαντασιώνονται και κραυγάζουν ότι ζουν σε συνθήκες απολυταρχικών καθεστώτων, την ίδια στιγμή που η πραγματικότητα τούς γελοιοποιεί.
Πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα επιθυμούν να δημιουργήσουν όσοι τα περασμένα χρόνια έβλεπαν από υψηλές κυβερνητικές θέσεις ευθύνης περιπτώσεις διαπλοκής και διαφθοράς να αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη, χωρίς να διευκολύνουν ουδέποτε την προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες. Όσοι κάλυπταν τους πολιτικούς τους και μη ομοϊδεάτες, τη στιγμή που όλες οι αποχρώσες ενδείξεις είχαν την οσμή σκανδάλου και οι ίδιοι φρόντιζαν με μεταμεσονύκτιες νομοθετικές τροπολογίες να τους απαλλάσσουν από κάθε ποινική ευθύνη. Σήμερα, κραυγάζουν για έλλειμμα δημοκρατίας, προστατεύοντας απροκάλυπτα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και κάνοντας το άσπρο-μαύρο με τη βοήθεια των γνωστών μιντιακών τους πατρόνων.

Πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα επιθυμούν να δημιουργήσουν επίσης όσοι δεν σέβονται τον θεσμικό τους ρόλο και με δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από συγκεκριμένα και κρίσιμα ζητήματα. Όσοι επιφυλάσσουν για εαυτόν και αλλήλους αποκλειστικά τον ρόλο του κριτή και επουδενί του κρινόμενου, διότι έτσι έμαθαν τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα και τώρα εμφανίζονται απρόθυμοι να υποστούν την βάσανο της κοινωνικής λογοδοσίας.

Κατά μία περίεργη σύμπτωση, όλοι οι παραπάνω ταυτίζονται στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά κίνδυνο για τη δημοκρατία. Δυστυχώς όμως για αυτούς, η κοινωνία και μνήμη έχει και κρίση και η μεγάλη της πλειοψηφία ξέρει και αναγνωρίζει ποιο κόμμα εκπροσωπεί τί μέσα στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν πείθουν κανένα λοιπόν σήμερα οι κούφιες επικλήσεις στο όνομα της δημοκρατίας από εκείνους που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία, που διέλυσαν τη χώρα, με τη δημιουργία ενός φαύλου πελατειακού συστήματος και με τη στήριξη μιας διαπλεκόμενης, κρατικοδίαιτης και ανεξέλεγκτης επιχειρηματικότητας. Σε κάθε περίπτωση, ο λαός αποτελεί πάντα τον καλύτερο θεματοφύλακα της δημοκρατίας στη χώρα μας και είναι αυτός που θα δώσει τις απαντήσεις του όταν και εκεί που πρέπει.