Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Αλ. Τσίπρας: Θεσμική χυδαιότητα είναι να ξεπλένεις τη Χ.Α.«Η περίοδος που κυβερνήσατε και η περίοδος που κυβερνάμε θα κριθεί κυρίως από το κοινωνικό πεδίο: Πόση ανεργία δημιουργήσατε εσείς και πόσες θέσεις εργασίες εμείς. Πόσες κοινωνικές πληγές ανοίξατε και πόσες θα κλείσουμε εμείς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ για την έρευνα, επισήμανε πως «αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα κατά 16%».

Ευθεία επίθεση στον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ εξαλπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής με αφορμή τις δηλώσεις του για την Χρυσή Αυγή


«Θα είστε ο πρώτος που θα πανηγυρίζει επειδή θα νικά στις δημοσκοπήσεις αλλά και ο πρώτος που θα καταλάβει ότι δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι που σας περιτριγυρίζουν», υπογράμμισε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο λαός θα συγκρίνει τα πεπραγμένα σας με τα πεπραγμένα μας τις προτάσεις μας και τις προτάσεις σας», τόνισε, ενώ αποκάλυψε ότι χάρις στους χειρισμούς της κυβέρνησης 3,7 δις ευρώ δηλώθηκαν με την διαδικασία των αδήλωτων εισοδημάτων. «Στο κοινωνικό πεδίο θα κριθεί η αποτίμηση της περιόδου. Στην ανεργία στις πληγές που θα καταφέρουμε  να κλείσουν και στο αν θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην αναφορά Μη\τσοτάκη για «θεσμική χυδαιότητα» της κυβέρνησης. «Δεν ήσαστε τρολ στα social media είσαστε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Περίμενα να έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικό αλλά έχετε ένδεια επιχειρημάτων για την οικονομία», τόνισε και πρόσθεσε: «μιλήσατε για θεσμική χυδαιότητα της κυβέρνησης. Δεν είναι θεσμική χυδαιότητα όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμη και σε σεβαστές αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Θεσμική χυδαιότητα είναι να μιλάτε για φοροδιαφυγή και λίστες που τις είχατε στα συρτάρια σας προσφέροντας ασυλία στους μεγαλοσχήμονες, τα θαλασσοδάνεια, οι μίζες της SIEMENS που κατέληγαν στα ταμεία των κομμάτων σας\, να χαρίζεις το Ντυνάν σε ιδιώτες αλλά πριν το πουλήσεις να φροντίζεις να νοσηλεύονται δωρεάν τα μέλη της οικογένειάς σου ή να «εργάζονται» ως αργόμισθοι μέλη της οικογένειάς σου, να φροντίζεις να παίρνεις προσωπικά ή επιχειρηματικά δάνεια δανεικά και αγύριστα, και να λες, όπως κάνατε εσείς στο Politico, ότι για την τρομοκρατία φταίει μόνο η αριστερά».
«Ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την Αριστερά». Θεσμική χυδαιότητα είναι να μετατρέπεις το κόμμα σου σε υπηρέτη επιχειρηματικών συμφερόντων. Θεσμική χυδαιότητα είναι να ξεπλένεις τη Χ.Α. σε συνέντευξή σου στο politico λέγοντας ότι η βία προέρχεται μόνο από την άκρα Αριστερά.

Αναφερόμενος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε προς την ΝΔ ότι «από την χαρά που σας έπιασε μετά την απόφαση του ΣτΕ καταλαβαίνω ότι μάλλον είσαστε με αυτούς που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν». Ανακοίνωσε ακόμη ότι τα βεβαιωθέντα πρόστιμα
-στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών: από 1-1-2015 είναι 711 εκατ. (την προηγούμενη περίοδο ήταν περίπου 150 εκατ.).
-στη λίστα Λαγκάρντ: από 26 εκατ. της περιόδου Σαμαρά πήγαν στα 267 εκατ.
-στη λίστα Μπόργιανς: έφτασαν τα 12.710.000 ευρώ.
-από την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων: «καταφέραμε με τους χειρισμούς μας να δηλωθούν 3,7 δις». «Περιμένουμε να μας στηρίξετε για να τα εισπράξουμε και όχι να χαίρεστε που ενδεχομένως να υπάρξει μία μικρή θεσμική καθυστέρηση – διότι το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε στο Eurogroup. «Είπατε για 5-0 και μας τρελάνατε στα αυτογκόλ. Αφού δεν πήραμε τίποτα και φάγαμε πέντε γκολ γιατί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καταγράφουν ιστορικό χαμηλό από το 2009; Γιατί οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν τη χώρα;» ρώτησε.

Ακόμη υπενθύμισε την αναφορά Μητσοτάκη στον Economist όπου είπε στους επενδυτές να ετοιμάζονται για επενδύσεις σε δύο χρόνια αφού γίνουν εκλογές. «Φαίνεται ότι κάποιοι σοβαροί άνθρωποι της παράταξής σας σας είπαν στη Βουλή να μην τα λέτε αυτά. Το χαιρετίζω», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «συγκρίσεις τύπου μπακαλόγατου του Ζήκου» τους οικονομικούς υπολογισμούς της ΝΔ. «Με βάση τις δικές σας μπακαλίστικες λογικές εσείς χάσατε 16 δις το 2012, το 2013 χάσατε 31 δις και το 2014 35. Σύνολο 82 δις», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: