Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

STOP ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 Συγκέντρωση – Συζήτηση 6.30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μ. Μερκούρη, Α. Ρωμυλίας 123

Το σχέδιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τη δηθεν προστασία του Υμηττού αμφισβητεί το δασικό χαρακτήρα του ορεινού όγκου, νομιμοποιεί υπάρχουσες παράνομες εγκαταστάσεις όπως Κ.Υ.Τ, νεκροταφεία, πάρκο κεραιών αλλά και χωροθετεί νέες υποδομές που δεν συμβαδίζουν με τον δασικό χαρακτήρα του βουνού.
Επιτρέπει την κατασκευή των νέων ιδιωτικών αυτοκινητόδρομων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ που δεν αποτελούν όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη τη λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων. Αντίθετα προσβάλουν βάναυσα και ανεπανόρθωτα το βουνό μας.
Ένας απο τους κόμβους προβλέπεται να κατασκευαστεί στην είσοδο της πόλης μας (Γεφυράκι) στα όρια με τους Δήμους Ελληνικού και Αργυρούπολης εξαφανίζοντας το άλσος που υπάρχει σήμερα δίπλα στο συγκρότημα των σχολείων.
Εκεί που σήμερα κυκλοφορούν και παίζουν τα παιδιά μας, αύριο θα διέρχονται 60.000 οχήματα ημερησίως με απρόβλεπτες συνέπειες οσον αφορά την εκπομπή καυσαερίων και την ηχορύπανση.
Οι υπόλοιποι Δήμοι ήδη τοποθετούνται αρνητικά στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Αντίθετα η Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας συναινεί και κωφεύει.
Εκτιμώντας την ανεπάρκεια της λαμβάνουμε εμείς την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε τους πολίτες για να ένα τοσο σοβαρό θέμα για το μέλλον της πόλης μας.
Καλούμε όλες και όλους εκείνους που θέλουν να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας, να σώσουμε το χαρακτήρα της πόλης μας, να πάρουν θέση με τη συμμετοχή τους :
Απόλυτη προστασία του Υμηττού!
Επέκταση του δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς ως βιώσιμη λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα!

Θα μιλήσουν:
Ηλίας Αποστολίδης, Δασολόγος
Θανάσης Ηλιόπουλος Δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, επικεφαλής της παράταξής μας
Μάνια Στεφανάκη, Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας Τάσος Ταστάνης Αρχιτέκτων-Μηχανικός, μέλος της Διαδημοτικής

Σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού