Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

• STOP ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

· STOP ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

· Η Δημοτική αρχή της Γλυφάδας συναινεί και κωφεύει στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Γλυφάδα από τη δημοτική παράταξη “Ανθρώπινη πόλη με ενεργούς πολίτες” για να μπει φραγμός στην καταστροφή του Υμηττού όπως μεθοδεύεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την κατασκευή των νέων αυτοκινητόδρομων και την αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος. Στην εκδήλωση μίλησαν:

Θανάσης Ηλιόπουλος, Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Ανθρώπινης πόλης με ενεργούς πολίτες

Ηλίας Αποστολίδης, δασολόγος

Τάσος Ταστάνης, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, μέλος της Διαδημοτικής

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ελληνικού Χ .Kορτζίδης και εκπρόσωποι φορέων της Γλυφάδας. Οι ομιλητές τόνισαν τα εξής.

Το σχέδιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τη δηθεν προστασία του Υμηττού νομιμοποιεί υπάρχουσες παράνομες εγκαταστάσεις όπως Κ.Υ.Τ, νεκροταφεία, πάρκο κεραιών αλλά και χωροθετεί νέες υποδομές που δεν συμβαδίζουν με τον δασικό χαρακτήρα του βουνού. Επιτρέπει την κατασκευή των νέων ιδιωτικών αυτοκινητόδρομων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ που δεν αποτελούν όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη τη λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων. Αντίθετα προσβάλουν βάναυσα και ανεπανόρθωτα το βουνό μας.

Ένας απο τους κόμβους προβλέπεται να κατασκευαστεί στην είσοδο της Γλυφάδας (Γεφυράκι) στα όρια με τους Δήμους Ελληνικού και Αργυρούπολης εξαφανίζοντας το άλσος που υπάρχει σήμερα δίπλα στο συγκρότημα των σχολείων. Εκεί που σήμερα κυκλοφορούν και παίζουν τα παιδιά μας, αύριο θα διέρχονται 60.000 οχήματα ημερησίως με απρόβλεπτες συνέπειες οσον αφορά την εκπομπή καυσαερίων και την ηχορύπανση. Οι υπόλοιποι Δήμοι ήδη τοποθετούνται αρνητικά στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αντίθετα η Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας συναινεί και κωφεύει.

Εκτιμώντας την ανεπάρκεια της πήραμε εμείς την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε τους πολίτες για να ένα τοσο σοβαρό θέμα για το μέλλον της πόλης μας.

Καλούμε όλες και όλους εκείνους που θέλουν να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας, να σώσουμε το χαρακτήρα της πόλης μας, να πάρουν θέση και να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα για τη σωτηρία του Υμηττού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Συμμετέχουμε στην Διαδημοτική Επιτροπή για την διάσωση του Υμηττού ενισχύοντας την κοινή δράση με άλλες δημοτικές κινήσεις ,φορείς και πολίτες

Καλούμε τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο της Γλυφάδας που αδιαφορεί και δηλώνει άγνοια επί των παραπάνω εξελίξεων οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης μας να πάρουν θέση σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Συγκροτούμε επιτροπή φορέων και κατοίκων για την προστασία του Υμηττού.

24.03.09 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ