Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Την ικανοποίησή του για την είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, βάσει του αποτελέσματος των exit poll, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι "καταφέραμε να κερδίσουμε σημαντικό μέρος του εδάφους που χάσαμε με δική μας ευθύνη".

"Έχουμε, ωστόσο, πολλά να συζητήσουμε", σχολίασε και τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είναι να ασκήσει προγραμματική αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανθεκτικός» παρά τα λάθη που έχει κάνει, δήλωσε ο κ. Μπανιάς, τονίζοντας ότι επανασυσπειρώθηκε ένας κόσμος που θέλει αυτό το χώρο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι τα εσωκομματικά μέτωπα δεν έχουν κλείσει και πρόκειται ν’ αντιμετωπιστούν σε πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει στο μέλλον. Παράλληλα επεσήμανε ότι «ο λαός αποφάσισε να βγάλει κυβέρνηση, από την αρχή ήταν αποφασισμένος ότι θέλει να βγάλει κυβέρνηση».

"Μπορούμε και καλύτερα, οφείλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου που μας ψήφισε" επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι μπορεί να στέκεται όρθιος κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε ο συντονιστής της Γραμματείας του κόμματος, Γ. Θεωνάς, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Αναφέρθηκε ακόμη στη σημαντική συνεισφορά του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, στο ελπιδοφόρο, όπως το χαρακτήρισε, εκλογικό αποτέλεσμα.

Τόνισε δε πως πρόκειται για μια συντριπτική ήττα όχι μόνο της ΝΔ αλλά της πολιτικής που ακολούθησε και πρόσθεσε πως έρχεται η ώρα της αλήθειας και θα χρειαστούν αγώνες για να βγει η οικονομία από την κρίση.