Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πάγωσε η Μπύρα …

Γ.Φλωράς: Στο περιβάλλον Μητσοτάκη και ηγεσίας ΝΔ η ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού που «χάιδεψε» την Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα
               
     
Οι άνθρωποι που επέβαλαν πρόστιμο 31 εκατ. ευρώ στην εταιρεία για μία περίοδο στην οποία παρανομώντας αποκόμισε κέρδη 1,5 δισ. ευρώ, βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον της νέας ηγεσίας της ΝΔ, είπε ο Γ.Φλωράς του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, λέει ο κ.Φλωράς, επί 16 χρόνια, από το 1998 ως το 2014, περίοδο κατά την οποία «έβγαλε κέρδη 1,5 δισ. ευρώ από τον Ελληνα καταναλωτή με παράνομη πολιτική ... είχε το 80%-90% της αγοράς».


Η επιτροπή ανταγωνισμού το γνώριζε από το 2006.
Σκανδαλωδώς με καθυστέρηση 10 ετών καταλόγισε το πρόστιμο προκαλώντας επιπλέον ζημιά 15 εκ στο δημόσιο  
Ποιοι φταίνε;
Η εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτικό έλεγχο.

Υπάρχει σαφές θέμα με την σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς «ο πρόεδρός της είναι προσωπική επιλογή του Κ. Χατζηδάκη», σήμερα αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, από τον καιρό που βρισκόταν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ «δύο φορές του έχει ανανεώσει τη θητεία του».

«Ο αντιπρόεδρός της είναι ο σύζυγος της Νίκης Κεραμέως, κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ.Δημήτρης Λουκάς, ενώ ο διευθυντής του προέδρου ήταν σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επί 2,5 χρόνια ... δεν επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι τόσο στενή η σχέση που είναι σαν να τους έβλεπα μέσα στη Βουλή χτες», είπε ο κ.Φλωράς.

Ακούστε την εκπομπή ΕΔΩ