Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Αστυνομικοί με φασίστες επιτέθηκαν σε διαδηλωτές

Εικόνες ντροπής

Εικόνες άλλων εποχών σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικές δυνάμεις σε συνεργασία με ομάδες φασιστών, επιτέθηκαν εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Και μαζικές προσαγωγές από την Αστυνομία λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, όταν περίπου 500 διαδηλωτές βγήκαν από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου. Έκρυθμη παραμένει ως και αυτή την ώρα η κατάσταση γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας πολίτες αλλά και δύο δημοσιογράφοι του σταθμού μας.
Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, οι δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό. Καταγγελία στον σταθμό μας από στέλεχος του Συνασπισμού ότι ασφαλίτες σε συνεργασία με Χρυσαυγίτες φόρτωναν σε φορτηγάκι στην Παλαιά Βουλή λοστούς και αλλά παρόμοια αντικείμενα…

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και πολλές αντιφασιστικές οργανώσεις υπογραμμίζεται ότι τα μέλη της "Χρυσής Αυγής" είχαν την προστασία των αστυνομικών, καθώς επιχειρούσαν τις επιθέσεις τους μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ.
Η νεολαία του Συνασπισμού τονίζει ότι σε μια χώρα που γνώρισε καλά στο πετσί της τι εστί φασισμός και Χίτλερ, οι νοσταλγοί των SS και του Τρίτου Ράιχ είναι ανεπιθύμητοι.

Για επικίνδυνα φαινόμενα που θυμίζουν άλλες εποχές και δεν φαίνεται να ανησυχούν τη κυβέρνηση μίλησε στο ΚΟΚΚΙΝΟ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η αστυνομία, επισήμανε, δεν μπορεί να καλύπτει τους εθνικιστές και τους φασίστες.
ΠΗΓΗ: www.left.gr