Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Καταγγέλλουμε την εγκληματική επίθεση φασιστών της Χρυσής Αυγής, μέσα στο κέντρο της Αθήνας (!) με την πλήρη συνεργασία (!!) της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας, αφού καταρχήν λειτούργησαν ως προστατευτικό τείχος (!) στους 50 συγκεντρωμένους και πάνοπλους με λοστούς, μαχαίρια, και πέτρες, φασίστες μέλη της Χρυσής Αυγής, στην συνέχεια επιτέθηκαν με ρίψη χημικών στα περίπου 200 συγκεντρωμένα μέλη οργανώσεων που καλούσαν σήμερα αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη!

Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι στην πραγματικότητα οι αστυνομικές δυνάμεις λειτούργησαν ως το προκεχωρημένο φυλάκιο των ίδιων των φασιστών. Κατά τη διάρκεια που οι αστυνομικές δυνάμεις επιτίθονταν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, τα μέλη της Χρυσής Αυγής τους ακολουθούσαν κατά πόδας. Και κάποια στιγμή οι γραμμές των ΜΑΤ ανοίξανε επιτρέποντας στην πραγματικότητα στους φασίστες να επιτεθούν με δολοφονικές διαθέσεις ενάντια στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Τα δύο μαχαιρώθηκαν από φασίστες, ο ένας στο πόδι (Κουνενάκης Κώστας) και ο άλλος στην κοιλιά (νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και αυτή την στιγμή εγχειρίζεται γιατί η μαχαιριά διαπέρασε την σπλήνα του). Και δύο τραυματίστηκαν στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι φασίστες (Ηλέκτρα Κλείτσα, μέλος YRE, φοιτήτρια).

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, φοιτητή, μαθητή, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Απαιτούμε και μπορούμε να επιβάλλουμε με την μαζική συμμετοχή όλων μας, την ματαίωση της φασιστικής σύναξης των δολοφόνων!

Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των νέων επιθέσεων!

Απαιτούμε την πολιτική καταδίκη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας, η οποία είναι συνένοχη για τους τέσσερις τραυματίες.

Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των φασιστικών οργανώσεων και εφημερίδων!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

* ΑΔΕΔΥ * ΟΛΜΕ * ΠΟΕΔΗΝ *Φοιτητικοί σύλλογοι (ΑΣΟΕΕ, πολ. Μηχανικοί ΕΜΠ κ.λ.π.) * Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων & μεταναστών * Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Kίνηση Απελάστε το Ρατσισμό * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ * ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία * Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών * Ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών * Νεολαία ΣΥΝ * Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος * ΔΕΑ * ΞΕΚΙΝΗΜΑ * ΚΟΚΚΙΝΟ * Εργατική Εξουσία * ΑΚΟΑ * ΚΟΕ

To Γραφείο Τύπου