Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Επιμένω. Δεν ανταλλάζω συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους


ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

"Δεν θέλουμε κανέναν ξένο ακόμη και αν είναι ήσυχος. Ο λευκός Ευρωπαίος είναι ο φυσικός, φυλετικός μας αδερφός ακόμα κι αν είναι εγκληματίας. Ο Χίτλερ είναι μια μεγάλη προσωπικότητα της ιστορίας και δεν έχει κριθεί ακόμα από αυτήν. Καμιά θρησκεία, καμιά γλώσσα, καμιά συνείδηση και καμιά παιδεία δεν κάνει κάποιον Έλληνα, παρά μόνο ο θεός, η φύση, το αίμα, η καταγωγή". Όλα τα παραπάνω μαζί με πολλά άλλα τα είχε πει ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΤ στις 3.12.2007.
Αυτοί είναι οι καλοί φιλήσυχοι πατριώτες που ήθελαν να διαδηλώσουν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή. Αυτοί και οι ομοϊδεάτες τους είναι που τους τελευταίους μήνες έχουν επιτεθεί σε στέκια και οργανώσεις, σε μετανάστες και νεολαίους. Αυτοί είναι που κάθονταν παρέα με τα ΜΑΤ στην πλατεία Κολοκοτρώνη και τα λέγανε πριν επιτεθούν από κοινού με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά τους σοβαρούς τραυματισμούς νέων παιδιών.
Εμείς δεν δικαιούμαστε να το δούμε ως φυσικό φαινόμενο των καιρών. Δεν μπορεί να θεωρούμε φυσιολογικό τα νέα παιδιά που πέρυσι πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας για να διεκδικήσουν μια καλύτερη δημόσια παιδεία να χαρακτηρίζονται ταραξίες από τον πρωθυπουργό και να πνίγονται στα δακρυγόνα και μια εγκληματική φασιστική συμμορία να είναι σύμμαχος των δυνάμεων της κρατικής καταστολής.
Δεν μπορεί να θεωρείται λογικό η ΕΛΑΣ να τα θεωρεί τη μια μέρα όλα καλώς καμωμένα και την επομένη να διατάζει ΕΔΕ με επικεφαλής τους υπαίτιους του παρακρατικού ρεσιτάλ που είδε όλη η ελληνική κοινωνία.
Δεν μπορεί οι εχθροί της ελευθερίας να χρησιμοποιούν την ελευθερία της διακίνησης των ιδεών ως επιχείρημα για τις παρελάσεις τους που μόνο στόχο έχουν την εμπέδωση του ρατσιστικού μίσους.
Παραφράζοντας το τσιτάτο του Έκο που πριν από αρκετό καιρό στις "Συναντήσεις" είχε χρησιμοποιήσει ο Παναγιώτης Πάντος για το ίδιο θέμα, "δεν είναι λογικό να ανταλλάσσουμε συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους".
Αν η κυβέρνηση πιέζεται από την υπόθεση Ζαχόπουλου και το νέο σκάνδαλο της Siemens, δεν μπορεί να μας επιστρέφει τέσσερις δεκαετίες πίσω χωρίς κόστος.
Δεν μπορεί για επικοινωνιακούς λόγους να βάζει σε λειτουργία τα τρίκυκλα σαν να μην κερδήθηκαν με αίμα οι αγώνες για τη δημοκρατία.
Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και με την πολιτική που ακολουθεί για την ασφάλειά μας μάς κάνει όλους ανασφαλείς. Εμείς μαζικά και συλλογικά, όπως μας έμαθαν οι χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς, εμείς με το πρόσωπό μας φανερό και τη γροθιά μας σηκωμένη πρέπει να υπερασπιστούμε τα ιδανικά μας για τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Χθες στην αντιφασιστική συγκέντρωση, σήμερα μαζί με τους ανθρώπους της θυμωμένης τέχνης και από αύριο αξιοποιώντας το συνέδριό μας, πιο δυνατοί, πιο σίγουροι και πιο αισιόδοξοι σε κάθε κοινωνικό αγώνα που θα φέρνει μια πιο δίκαιη κοινωνία όλο και πιο κοντά.