Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Χιονιάς και Άστεγοι


Πέρα απο τα όποια προβλήματα που φέρνει ο άσχημος καιρός σε όλους μας (αδυναμία μετακίνησης,κλειστά σχολεία κλπ) το πλέον σοβαρό ,που έχει άμεση σχέση με την ίδια την ζωή,είναι αυτό που έχει σχέση με τις επιπτώσεις του χιονιά στις ευπαθείς τάξεις πληθυσμού αυτής της πόλης.
Φτωχές οικογένειες ,άστεγοι και μετανάστες δέχονται την πιο σκληρή επίδραση της χαμηλής θερμοκρασίας και της αδυναμίας να φτάσουν στην εργασία τους.
Τό πρόβλημα γίνεται τεράστιο όσον αφορά τους αστέγους και την παντελή έλλειψη βοήθειας προς αυτούς.
Τι γνωρίζουμε αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος ,ποιός είναι ο αριθμός των οικογενειών ή των μεμονωμένων ατόμων που βρίσκονται σε συνθήκες που καθιστούν επικινδύνες την επιβίωση τους;
Ενώ είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο με αποτέλεσμα, ακόμα και αν υπήρχε η βούληση, να βοηθηθούν δεν είναι δυνατή κάποια τέτοια υποστήριξη.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που θα έπρεπε να ασχοληθεί σοβαρά για το θέμα αυτό και όχι μόνο για το άνοιγμα των δρόμων.Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής θα έπρεπε να είναι στήριξη με όλα τα μέσα των πολιτών αυτών που περνούν πραγματικά δραματικές ώρες μέσω πολικού ψύχους.
Αίτημα κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη αυτής της πόλης αλλά και αυτών που εκφράζουν την βούληση του δηλαδή των δημοτικών παρατάξεων, πρέπει να είναι η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ομάδων αυτών.
Περιμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να τεθεί το θέμα και να παρθούν άμεσες αποφάσεις που στόχο θα έχουν μια άλλη ή μάλλον μια κοινωνική πολιτική που θα στηρίξει τους πολίτες που έχουν ανάγκη βοήθειας σε όλα τα επίπεδα σε στιγμές ασχημων καιρικών φαινομένων
Stergios