Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΟΙ

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Χαιρετίζουμε την μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Τερψιθέας – Γλυφάδας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί 15 Φεβρουαρίου 2008, μπροστά στο κτίριο της οδού: Μικράς Ασίας 92, που υπάρχει παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας, απέναντι από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κατοίκων, των μικρών μαθητών και των γονιών τους, που ζουν γύρω από την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μικράς Ασίας.

Είμαστε μαζί τους στις μάχες που δίνουν για να ζήσουν και να ονειρευτούν τα παιδιά τους σ΄ έναν κόσμο χωρίς ακτινοβολίες, χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος, χωρίς καρκίνο και θάνατο.

Αρνιόμαστε να γίνουμε πειραματόζωα στα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Καταγγέλουμε την έντονη παρουσία της αστυνομικής δύναμης στη συγκέντρωση, που μοναδικό σκοπό είχε την τρομοκράτηση και εκφοβισμό των κατοίκων.

Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπερασπίζεται και προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα των ασυνείδητων ιδιωτών και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Ζητάμε από την πολιτεία και την Δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας, να σταθούν δίπλα στους αγώνες των κατοίκων, να προχωρήσουν αμέσως στην αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου του Νόμου 3431/2006 και να πάρουν υπόψην τους τις θέσεις και τις προτάσεις για την προστασία της υγείας από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας δηλώνει ότι θα είναι πάντα μαζί με τους κατοίκους που αγωνίζονται και παλεύουν ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λογική που βάζει τα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας πάνω από τον άνθρωπο, πάνω από τα όνειρα και τη ζωή των παιδιών μας.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μιλάνε για κέρδη και ζημιές,

εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!!

ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΓΛΥΦΑΔΑΣ : 15 Φεβρουαρίου 2008