Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ THΣ SIEMENS Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΘΑ ΕΣΠΕΥΔΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΑΝΤΗΣΕΙ»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποχώρησε σήμερα από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ επειδή εμποδίστηκε από τη διοίκηση η είσοδος στην αντιπροσωπεία του κόμματος και στα ΜΜΕ. Ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να δει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους για θέματα «ελαστικής εργασίας» και «ενοικιαζόμενων εργαζομένων» και να τους καλέσει στη γενική απεργία της Τετάρτης.

Στην είσοδο του ΟΤΕ και πριν αποχωρήσει, ο Αλ. Τσίπρας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Ήρθαμε σήμερα να επισκεφθούμε τους 3ωρίτες και 4ωρίτες εργαζόμενους στον ΟΤΕ. Παρόλα αυτά, η Διοίκηση του ΟΤΕ εμποδίζει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων, εμποδίζει την είσοδο της αντιπροσωπείας μας. Δεν μας αφήνει να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους. Αν ήταν καμία αντιπροσωπεία της SIEMENS, η Διοίκηση του ΟΤΕ θα έσπευδε να τους προϋπαντήσει, να τους υποδεχθεί και να τους φέρει σε επαφή και με τους εργαζόμενους αλλά και με τις προμήθειες του Οργανισμού.

Δεν θα εμποδίσουν μ΄ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα που έχουμε να επικοινωνούμε με τους εργαζόμενους και να αποτελούμε μια νέα ελπίδα για τους αγώνες τους.

Τους καλούμε αύριο να δώσουν μαζική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, με τη συμμετοχή τους στην απεργία, με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

- Επειδή αυτό έχει ξανασυμβεί και με άλλες αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων της Αριστεράς, θεωρείτε ότι πρέπει ο Υπουργός να απαντήσει επιτέλους, γιατί ο Οργανισμός είναι εποπτευόμενος...

Οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν μπορεί να λειτουργούν σαν το τσιφλίκι κανενός. Πόσο δε μάλλον, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι πάντα ευπρόσδεκτα όταν ζητάνε να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους. Είναι αδιανόητο σήμερα να συζητάμε για την ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών, για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, της ενέργειας. Είναι περίπου σαν να θέλει κανείς να πουλήσει το ασανσέρ της πολυκατοικίας του με το πρόσχημα ότι δεν έχει τη δυνατότητα να το συντηρήσει. Αυτή η πολιτική όμως θα ανατραπεί μέσα στους κοινωνικούς αγώνες. Και θα το δούμε σύντομα αυτό.

- Θα συνεχίσετε την περιοδεία ή θα αποχωρήσετε; ....

Δεν πρόκειται να συνεχίσω, διότι η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι πρέπει να μην συνοδεύομαι από την αντιπροσωπεία μου και από τα ΜΜΕ, πράγμα το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα προσβλητικό.»

To Γραφείο Τύπου ΣΥΝ