Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Πανελλαδική Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ


Σχεδιασμός των τοπικών ΣΥΡΙΖΑ προς την Πανελλαδική Σύσκεψη στις 14, 15 και 16 Μαρτίου στο ΣΕΦ – Αθήνα

Προς: - Όλες τις τοπικές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ - Τους ανένταχτους αριστερούς-ες, τους φίλους-ες του ΣΥΡΙΖΑ

Η πορεία προς την πανελλαδική σύσκεψη έχει το χαρακτήρα μιας μεγάλης πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και με την έννοια του μαζικού καλέσματος στον κόσμο της αριστεράς και στον κόσμο που θέλει να συμμετέχει στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και με την έννοια της σωστής προετοιμασίας για να συζητήσει «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ» και να γίνει ουσιαστικός διάλογος σε όλα τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα που απασχολούν το ενωτικό μας εγχείρημα και την κοινωνία. Το κεντρικό καθήκον στην προ-συσκεψιακή διαδικασία είναι να προετοιμαστούν κατάλληλα, τοπικά ή/και κλαδικά, οι συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο σχεδιασμός για να γίνει κάτι τέτοιο είναι ο εξής:

1. Ορισμός ημερομηνίας και κατάλληλου χώρου για τη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ. Δημόσια προπαγάνδιση της συνέλευσης με αφίσα, φυλλάδιο, δελτίο τύπου ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο. Στη συνέλευση καλούνται να πάρουν μέρος τα μέλη όλων των συνιστωσών και στον ευρύτερο βαθμό οι ανένταχτοι και ο κόσμος της Αριστεράς.

2. Με ευθύνη των τοπικών και κλαδικών επιτροπών καταβάλλεται προσπάθεια να καταγραφούν τα στοιχεία των συμμετεχόντων στη συνέλευση, καθώς και συνεχής προσπάθεια ένταξης όλων στην καθημερινή δράση για τα τοπικά και τα γενικότερα προβλήματα.

3. Ενημερώνεται άμεσα η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κεντρικού e-mail του ΣΥΡΙΖΑ (info@syriza.gr), με το σχετικό δελτίου τύπου με ένδειξη «προς τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ». Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει την παρουσία δύο κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να παρουσιάσουν το κείμενο της Γραμματείας που έχει αναρτηθεί στο www.syriza.gr.

4. Πρώτο σημείο της κατάληξης της συνέλευσης πρέπει να είναι ο ορισμός των εκπροσώπων για την πανελλαδική σύσκεψη. Ο πίνακας των εκπροσώπων θα διαμορφώνεται με προτάσεις χωρίς μυστική ψηφοφορία αλλά με έγκριση των συμμετεχόντων στις ανοιχτές μαζικές συνελεύσεις. Στη σύνθεση κάθε αντιπροσωπείας θα επιδιώξουμε να μετέχουν εκπρόσωποι απ’ όλες τις συνιστώσες. Ιδιαίτερο βάρος να δοθεί για τη συμμετοχή ανεντάχτων. Στα μέλη της γραμματείας δίνεται πρακτικό με τον πίνακα των εκπροσώπων για να μεταφερθεί στην Οργανωτική Επιτροπή.

5. Δεύτερο σημείο της κατάληξης της συνέλευσης πρέπει να είναι η συγκρότηση συντονιστικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

6. Η νεολαία συμμετέχει στις τοπικές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για τα μεγάλα ΑΕΙ – ΤΕΙ και όπου υπάρχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούνται φοιτητικές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπου και ορίζονται οι φοιτητές εκπρόσωποι.

7. Οι συσκέψεις σε όλες τις έδρες των νομών, και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο, να γίνουν από 10 Φλεβάρη – 10 Μάρτη για να καλυφθούν από μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

8. Κείμενα «διαλόγου προς τη σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ» μπορούν να σταλούν ηλεκτρονικά στο info@syriza.gr για να δημοσιευτούν σε σχετικό φάκελο στον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, Αθήνα 5/2/2008