Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

9 ΑΠΡΙΛΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές που διεξάγονται στις 9 Απρίλη παίρνουν διαφορετικό πολιτικό νόημα εξαιτίας της έντασης της κυβερνητικής επίθεσης αλλά και του αέρα ανατροπής που πνέει στην ελληνική κοινωνία με την ενίσχυση της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να πάρει την απάντηση που της αξίζει.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να μετατρέψουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Να στείλουν το μήνυμα ότι το φοιτητικό κίνημα δεν υποτάσσεται και δε συναινεί στην προσπάθεια που γίνεται για την προώθηση και εμβάθυνση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που έχει στόχο να μετατρέψει το δημόσιο πανεπιστήμιο σε έρμαιο του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων.

Να στείλουν το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν τη μετάλλαξη των ιδρυμάτων σε αυταρχικά εκπαιδευτήρια όπως επιχειρείται με τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας.

Ότι δεν θα υποκύψουν στις κυβερνητικές πιέσεις για αναγνώριση και ισοτίμηση των ΚΕΣ.

Σε αυτό τον αγώνα το φοιτητικό κίνημα δεν ξεκινά από το μηδέν και δεν είναι μόνο του. Έχει πίσω του τους μεγαλειώδεις αγώνες των δύο τελευταίων ετών που οδήγησαν σε χρεοκοπία την προσπάθεια για αναθεώρηση του άρθρου 16. Έχει δίπλα του τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που με το απεργιακό ποτάμι των τελευταίων εβδομάδων έχουν αρχίσει να δείχνουν τη δύναμή τους. Έχει μαζί του τη ριζοσπαστική αριστερά που δηλώνει παρούσα σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα από το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Η Νεολαία Συνασπισμού καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που βλέπουν στο εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς τον εαυτό τους, που νιώθουν την ελπίδα για την κοινωνική ανατροπή να αναζωπυρώνεται μέσα από την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Ενότητας, της ενωτικής και μαχητικής αριστεράς μέσα στους συλλόγους. Να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια συγκρότησης μια εναλλακτικής ριζοσπαστικής λύσης απέναντι στις δυνάμεις του δικομματισμού.