Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

«Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ»

Με τον στίχο ενός τραγουδιού «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ» έκλεισε τις δηλώσεις του από το Βερολίνο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, για τη μήνυση και αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε σε βάρος του ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group, Ανδρέας Βγενόπουλος, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πληροφορήθηκε τα της μήνυσης-αγωγής αποζημίωσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα και των συνομιλιών που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (DIE LINKE) Λόταρ Μπίσκι.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Τσίπρα στους Έλληνες ανταποκριτές έχει ως εξής: «Με την ίδια θρασύτητα που επιτίθεται το κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο στην ελληνική οικονομία, προσπαθώντας να κερδοσκοπήσει σε βάρος του δημόσιου πλούτου, με την ίδια θρασύτητα επιτίθεται και ενάντια στην πολιτική ζωή της χώρας. Εχουμε μία πρωτοφανή υπόθεση απόπειρας ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του πολιτικού λόγου. Αρμόδιοι να τοποθετηθούν είναι αυτοί που καλλιέργησαν αυτήν τη θρασύτητα. Αρμόδια για να τοποθετηθεί - και περιμένω να τοποθετηθεί - είναι η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος. Διότι η επίθεση αυτή δεν αφορά εμένα, δεν αφορά τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αφορά τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Το μόνο που έχω εγώ να πω είναι ότι όσο και αν προσπαθήσουν δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε, δεν θα μας κάνουν να φοβηθούμε. Και μου έρχονται στο μυαλό μονάχα δύο στίχοι από ένα τραγούδι του Γιάννη του Αγγελάκα, που λέει: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ»...».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ