Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Ο ΣΥΝ διαπιστώνει ότι οι αυξήσεις που δίνονται στους μισθούς των εργαζομένων με τη φετινή συμφωνία των εργοδοτών με την ΓΣΕΕ είναι εξευτελιστικά χαμηλές σε σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων με την αύξηση του πληθωρισμού και με την προκλητική κερδοφορία των επιχειρήσεων. Οι κατώτεροι μισθοί των εργαζομένων της χώρας μας θα παραμείνουν και την επόμενη διετία πολύ χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς και πολύ κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Οι εργαζόμενοι με πολύ χαμηλούς μισθούς, με την ακρίβεια και την άδικη φορολογία να τους ροκανίζουν τα πενιχρά εισοδήματά τους πολύ δύσκολα μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Ο ΣΥΝ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων στην χώρα μας υπέρ των εργαζομένων και σε βάρος του κεφαλαίου.

Όσον αφορά την σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, όταν είναι γνωστό ότι οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταψηφίσει όλες τις συλλογικές συμβάσεις της ΓΣΕΕ τα τελευταία χρόνια, το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι ότι «τα ψέματα πάντα έχουν κοντά πόδια.

To Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ