Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑ.ΠΕΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΚΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Χτες βράδυ 08/04 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατανομή των χώρων στο ΠΑ.ΠΕΙ. παρουσία όλων των παρατάξεων. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετείχε στη διαδικασία με σκοπό την υπεράσπιση του δικαιώματος της να έχει παρουσία στο χώρο κατά την εκλογική διαδικασία. Όμως προφανώς για την Πανσπουδαστική το δικαίωμα αυτό δε θεωρήθηκε καθόλου αυτονόητο. Έτσι ,μία ώρα μετά την έναρξη της διαδικασίας η ΠΚΣ αμφισβήτησε την παρουσία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στον κεντρικό χώρο του ισογείου. Για την ακρίβεια, εξαπέλυσε επίθεση με σπρωξίματα, κλωτσιές και μπουνιές σε μέλη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Στην πρώτη γραμμή του τραμπουκισμού βρέθηκαν μέλη της ΚΝΕ, ναυτεργάτες και οικοδόμοι, οι οποίοι με απίστευτη μανία επιτίθενταν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις απολάμβαναν απαθώς (?) το «θέαμα».

Είναι προφανές ότι η επίθεση αυτή έχει βαθιές αιτίες. Πίσω της κρύβεται η αμηχανία για τον ενεργό ρόλο που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν οι δυνάμεις της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, του νόμου – πλαισίου, των ακαδημαικών ελευθεριών. Πίσω της κρύβεται ο φόβος για την εδραίωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο ΠΑ.ΠΕΙ. άλλα και σε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Πίσω της κρύβεται η αγωνία για την ολοένα διευρυνόμενη απήχηση της ρζοσπαστικής αριστεράς, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:

  • ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΚΣ ΠΑ.ΠΕΙ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
  • ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΚΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Οι πρακτικές αυτές καμία σχέση δεν έχουν με την Αριστερά που θέλουμε, καμιά σχέση δεν έχουν με μια Αριστερά χρήσιμη, αποτελεσματική και νικηφόρα. Γιατί ο εχθρός δε βρίσκεται μέσα στις δυνάμεις της Αριστεράς αλλά στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ που με τις πολιτικές τους καταδικάζουν το σύλλογο στην αδράνεια και το πανεπιστήμιο «στο γύψο». Γι’ αυτό και δε θα πάψουμε να καλούμε την Πανσπουδαστική και τις άλλες αριστερές δυνάμεις σε κοινό αγώνα απέναντι στον πραγματικό εχθρό.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ