Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012



Το Μνημόνιο 3, μεταφρασμένο: Διάδωσέ το!

 

 Εδώ και μήνες τα κανάλια παίζουν την επανάληψη του κουραστικού σήριαλ «διαπραγματεύσεις με την τρόικα». Η κοινωνία έχει κουραστεί τόσο και έχει απογοητευτεί άλλο τόσο, που θαρρείς πως πέρασαν ήδη χρόνια από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε την εκλογική μάχη με το λάβαρο της επαναδιαπραγμάτευσης.

Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ -τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά- φιλοξενούν καθημερινά διαρροές και εκτιμήσεις για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι ήδη γνωρίζουμε τα δυσβάσταχτα μέτρα. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή.

Ως πολίτες δεν ξέρουμε ότι με την υπογραφή του μνημονίου απεμπολούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε την δημόσια περιουσία για το κοινωνικό καλό. Ότι υποχρεούμαστε να πουλήσουμε την ακίνητη μας περιουσία χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσουμε π.χ. για να στεγάσουμε ένα δημαρχείο ή ένα σχολείο. Ως πολίτες αγνοούμε ότι τα δυσβάσταχτα μέτρα για την υγεία περιλαμβάνουν και έναν όρο που ορίζει ότι αν δεν πιάσουμε τους στόχους μέσα σε δύο μήνες, τότε δύνανται να καταργηθούν οι απαλλαγές συμμετοχής ακόμα και στους καρκινοπαθείς. Ως πολίτες δεν γνωρίζουμε ότι από τα μέσα του 2013 η ΔΕΗ θα ανεβάσει κατακόρυφα τα τιμολόγιά της και ότι θα καταργηθούν όλα εκείνα τα ειδικά τιμολόγια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως και ότι από τον Ιούνιο του 2013 η ΔΕΗ δεν θα μπορεί πλέον ούτε να διακανονίζει τις οφειλές των πελατών της, κάτι που μπορεί να κάνει κάθε ιδιωτική εταιρία. Και πολλά ακόμα.


http://www.left.gr/article.php?id=11354

  Διαβάστε από την κυριακάτικη Αυγή:
 Απελευθέρωση τώρα από τα δεσμά του Μνημονίου

*Σε πολιτική και ηθική αποσύνθεση η τρικομματική κυβέρνηση. Ο Σαμαράς υπαγορεύει τους όρους του ως εντολοδόχος της Μέρκελ. Έστειλε το πακέτο με τα σκληρά δημοσιονομικά και εργασιακά μέτρα στο Eurogroup και τα καταθέτει στη Βουλή προωθώντας την ψήφισή τους ως ένα άρθρο. Όμηροι της λίστας Λαγκάρντ Βενιζέλος και ΠΑΣΟΚ. Σκληρά διλήμματα για τον Κουβέλη, που διαπραγματεύεται με τον Σαμαρά.
* Σε προτεκτοράτο χρέους μετατρέπεται η χώρα με τον διεθνή οικονομικό έλεγχο και τον ειδικό λογαριασμό που προωθεί το Βερολίνο και σιωπά η Αθήνα. Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εξαγγέλλουν τα συνδικάτα. Αλλαγή των συσχετισμών με προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
* ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ: Το τελικό πακέτο για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και εργασιακά. Υπό διεθνή έλεγχο η Ελλάδα: Τι κρύβουν οι ρωγμές στην κυβέρνηση
* Αλέξης Τσίπρας: να αποφασίσουν κατά συνείδηση οι βουλευτές και να μην περάσουν τα μέτρα στη Βουλή.
* Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Η προγραμματική συμφωνία έχει κατακρεουργηθεί