Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...



Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
     κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»




 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΔΙΤ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΥΠΟΓΕΙΑ και ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΓΚΑΡΑΖ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ!





                                  
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας καταγγέλλει στο λαό της Γλυφάδας την δημοτική αρχή του κ. Κόκκορη που εκχωρεί σε ιδιωτικά χέρια την δημιουργία υπόγειων και επιφανειακών χώρων στάθμευσης, παραδίδοντας με την μέθοδο των ΣΔΙΤ σε ιδιώτες μια επικερδή δραστηριότητα που μάλιστα θα αναπτυχθεί σε Δημόσιο Δημοτικό χώρο.
Συγκεκριμένα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 25/10/2012 εισάγει προς έγκριση την την Α’ φάση της μελέτης για την «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής με την μέθοδο ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) για την Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και εντολή έναρξης της Β’ φάσης».
Θυμίζουμε βέβαια στους συμπολίτες μας, ότι από τον Φεβρουάριο του 2011 έχει δρομολογηθεί η παραπάνω απαράδεκτη διαδικασία με την πλήρη συμφωνία των παρατάξεων του κ. Βαρβιτσιώτη, του κ. Λανδράκη και της κ. Λυγνού , όπου είχανε υπερψηφίσει και εγκρίνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22-2-2011 το ¨ πρακτικό της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των παραδοτέων στα πλαίσια της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Υποστήριξης του Δήμου Γλυφάδας στην Προσυμβατική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης με την μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ.’’ . Είχαμε από τότε ζητήσει την ακύρωση του έργου και είχαμε καταγγείλει και καταψηφίσει την υπέρογκη αμοιβή των 50.000€ ,στο σύμβουλο και πρώην κυβερνητικό στέλεχος του «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ» πάλι για την προσυμβατική διαδικασία. Στην συνέχεια καταψηφίζαμε και καταγγέλλαμε και όλες τις δαπάνες που επιβάρυναν το δήμο μας με ποσά που πρέπει να ξεπέρασαν τα 50.000 €, για αρχιτεκτονικές, τοπογραφικές, κυκλοφοριακές και λοιπές μελέτες.
Προτείναμε πέρα από την παύση κάθε ενέργειας προώθησης της κατασκευής  υπόγειων και επιφανειακών γκαράζ με ΣΔΙΤ, την εξ αρχής μελέτη και επανατοποθέτηση του θέματος της δημιουργίας χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Γλυφάδας, σύμφωνα με τις σύγχρονες απόψεις των πολεοδόμων και χωροτακτών, με την ανάγκη τήρησης των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας που απαγορεύουν την δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, πλατειών, πάρκων και παιδικών χαρών. Επισημάναμε κυρίως ότι θα έπρεπε η Δημοτική αρχή να λάβει υπόψη της και να ιεραρχήσει τόσο τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου, όσο και τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που προφανώς και θέτουν άλλες προτεραιότητες για τους εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες της πόλης μας που πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών και των ανάλογων αποφάσεων της Δημοτικής αρχής.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να απορρίψει την εισήγηση του κ. Δημάρχου και να αποφασίσει το σταμάτημα και την οριστική ακύρωση του έργου αυτού. Είναι σοβαρό λάθος και μια κίνηση πολλαπλά ασύμφορη. Είναι περίπτωση εκχώρησης μιας επικερδούς δραστηριότητας που θα αναπτυχθεί σε Δημόσιο Δημοτικό χώρο, σε ιδιωτικά συμφέροντα. Επίσης  με την κατασκευή των υπόγειων γκαράζ στις πλατείες της Γλυφάδας θα προκύψει ένα τοπίο ερήμωσης στον περιβάλλοντα  χώρο πάνω από τις πλατείες και βέβαια ούτε κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα της Γλυφάδας θα επιλύσουν.
Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι πάγια θέση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας είναι η ριζική αντίθεσή μας στην εκτέλεση έργων και παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες με την μέθοδο των ΣΔΙΤ, τόσο από την Δημοτική αρχή της Γλυφάδας όσο και από οποιοδήποτε άλλο κρατικό φορέα του τόπου. Με την σκανδαλώδη αυτή μέθοδο, προωθούνται λύσεις εκχώρησης βασικών λειτουργιών καθώς και κερδοφόρων δραστηριοτήτων των Δήμων και του κράτους, στην ανεξέλεγκτη κερδοσκοπική επιχειρηματική δραστηριότητα των ιδιωτών και κυρίως των τραπεζών.
Οι πολίτες της Γλυφάδας πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά στην προώθηση του έργου αυτού με την μέθοδο των ΣΔΙΤ. Η αντίδρασή μας αυτή θα αποτελέσει και ένα σαφέστατο μήνυμα προς την μνημονιακή Κυβέρνηση της «τρόϊκας εσωτερικού», που ετοιμάζεται κατ’ επιταγή Ε.Ε. και ΔΝΤ να ξεπουλήσει τα πάντα στους τοκογλύφους δανειστές μας, με πρώτα-πρώτα τα φιλέτα της περιοχής μας όπως το παραλιακό μέτωπο, το Ελληνικό, τις Μαρίνες της  Γλυφάδας κ.λ.π.
Θυμίζουμε με την ευκαιρία ότι ο κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχουν ψελλίσει μέχρι σήμερα ούτε μια λέξη διαμαρτυρίας για όλα τα παραπάνω που προετοιμάζει σε βάρος μας μεθοδικά η τρικομματική Κυβέρνηση.

                                                  Γλυφάδα 22 Οκτωβρίου 2012
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
                                            ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
                              Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας