Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τώρα κυνηγούν και βρέφη!



            Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                                   κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»


ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΣΠΑΣΕ. 
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ    ΤΩΡΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ!!!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
1. ΠΡΟΣ τον κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
2. ΠΡΟΣ τον κ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ του ΚΑΠΠΑ
3. ΠΡΟΣ τους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ & ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Κύριε Δήμαρχε και κ. Αντιπρόεδρε του ΚΑΠΠΑ.

         Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποκύπτοντας στο αδιανόητο και ναζιστικό αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, ζητάει στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας και επομένως και στο Δήμο μας.
Η απαράδεκτη αυτή εντολή του κ. Υπουργού, στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, των ταγμάτων εφόδου και μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Καταδεικνύει ότι η τρικομματική συγκυβέρνηση, δεν έχει το δημοκρατικό ανάστημα να σταθεί απέναντι στις εγκληματικές απειλές της Χρυσής Αυγής που έφθασαν στο σημείο να εκτοξευθούν και εναντίον των βρεφών και παιδιών των αλλοδαπών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από το γεγονός ότι, η υποχρηματοδότηση που επιβάλει η βάναυση πολιτική της λιτότητας, είναι η κύρια αιτία που δημιουργεί τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών και τις υπόλοιπες κοινωνικές παροχές των δήμων και όχι η παρουσία των παιδιών των αλλοδαπών σε αυτούς.
Ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας στο δημοτικό Συμβούλιο, σας καλώ, να αρνηθείτε να απαντήσετε στο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αίτημα του κ. Υπουργού Εσωτερικών. Η άρνησή σας και μόνο, θα προστατεύσει την ισότητα, τη δημοκρατία  την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ από εσάς, να πράξετε αυτό που ήδη έπραξαν δήμαρχοι και διοικήσεις βρεφικών και παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα. Να ζητήσετε από τις διοικήσεις των σταθμών, να μην απαντήσουν στο αίτημα για «λίστες προγραφών» και να μην παραδώσουν κανένα στοιχείο που θα αφορά την εθνικότητα ή την καταγωγή των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτά.
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας θεωρεί  απαραίτητο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να καλέσει τους πολίτες της Γλυφάδας να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν, σε κάθε χώρο, σε κάθε γωνιά, σε κάθε ευκαιρία, στο νεοναζιστικό κίνδυνο, έτσι όπως αυτός εκφράζεται από τη Χρυσή Αυγή και τροφοδοτείται συνειδητά, αναίσχυντα και εξαιρετικά επικίνδυνα για όλους τους πολίτες και τα παιδιά τους, όχι μόνο για τους αλλοδαπούς, από την ίδια την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Δεν ξεχνούμε πως στην ιστορία της ανθρωπότητας, μόνο βάρβαροι και ψυχασθενείς έχουν στραφεί εναντίον παιδιών και βρεφών που προστατεύονται μάλιστα, ακόμη και από το δίκαιο του πολέμου όποιο χρώμα, καταγωγή, θρησκεία και φύλλο αν έχουν.

                        Γλυφάδα 11 Οκτωβρίου 2012
                        ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
                       ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας