Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ








ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Η λαίλαπα των νέων μέτρων 13,5 δισ. ευρώ θα ενισχύσει την φτώχεια και τη δυστυχία
Θα μείνουμε απλοί θεατές;
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!



Το νέο πακέτο των επώδυνων μέτρων της «τρόικας εσωτερικού» περιλαμβάνει:
1.  Περικοπές δαπανών συνολικού ύψους 10,5 δισ. Ευρώ με:
·       Πλήρη περικοπή του δώρου Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδόματος αδείας σε μισθούς και συντάξεις.
·       Νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις από τα 1.000 ευρώ και άνω (θα υπολογίζεται το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης).
·       Βάρβαρες περικοπές σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα.
·       Κατάργηση του έκτακτου επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους.
·       Νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
·       Αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
2.   Βάναυσα φορολογικά μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ με ανελέητο φορολογικό πογκρόμ εναντίον χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων:
·       Με τις εξόφθαλμα άδικες και άνισες - υπέρ των κατεχόντων και σε βάρος μικρών και μεσαίων εισοδημάτων - αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος π.χ. φορολογούμενος με μισθό 1.250 ευρώ μικτά μηνιαίως θα πληρώνει παραπάνω φόρο από πέρυσι, ενώ αντίθετα, κάποιος με μισθό 5.000 ή και 10.000 ευρώ τον μήνα θα πληρώνει λιγότερο φόρο από πέρυσι!
·       Με την κατάργηση αφορολογήτου για τα παιδιά, την πλήρη κατάργηση φοροαπαλλαγών (ασφάλιστρα, δίδακτρα, νοσήλια κλπ).
·       Με την ουσιαστική εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης με την μεγάλη αύξηση του ειδικού φόρου.
·       Με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας και του φόρου στα τσιγάρα.
·       Με την ουσιαστική κατάργηση της έκπτωσης από το εισόδημα των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και την πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου των 5.000 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες που θα φορολογούνται πλέον με 35% από το πρώτο ευρώ.
·       Αύξηση του φορολογικού συντελεστή των τόκων των καταθέσεων στο 15%.
«ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» για φτωχούς και μεσαία τάξη
Νέο κύμα απόγνωσης έρχεται να πνίξει εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά με τη φοροεισπρακτική επιδρομή που εξαπολύει η συγκυβέρνηση. Την ίδια ώρα που σε χώρες της Ευρωζώνης, όπως στη Γαλλία, φορολογούνται εύποροι και επιχειρήσεις για να συμμαζευτούν τα δημόσια οικονομικά, στην Ελλάδα της βαθιάς ύφεσης, του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και της απελπισίας των εργαζομένων, η τρόικα εσωτερικού δεν παίρνει ούτε ένα μέτρο για να κτυπήσει την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων κ.λ.π. Αντί να αυξήσει τους φόρους των πλουσιότερων, προχωράει στη μείωση των ανώτατων φορολογικών συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα, ενώ αντίθετα αυξάνει τον συντελεστή για εισόδημα πάνω από 16.000 € στο 35%.
Τα μέτρα αυτά έρχονται την ίδια ώρα που πάνω από 6,8 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές προστέθηκαν από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Αύγουστο. Περισσότεροι από 910.000 Έλληνες αδυνατούσαν να πληρώσουν (είτε μερικώς είτε και στο σύνολο) έστω και μια δόση του φόρου εισοδήματος τον προηγούμενο μήνα. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (εφορίες και τελωνεία) αγγίζουν τα 50 δισ. ευρώ.
          Η μείωση της φορολογίας στο 20% των μη διανεμόμενων κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων,η σχεδιαζόμενη παρά πέρα μείωση τους όπως και αυτή των εργοδοτικών εισφορών.Η μείωση του φορολογικού συντελεστή από 45% σε 35% γι΄αυτούς που έχουν εισόδημα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως:
Αποδείχνουν πως η πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κάτω από τις επιταγές της τρόικα επιδιώκουν να καταστρέψουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπιχειρηματίες, χάριν την διασφάλισης υψηλής κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και τους φίλους τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
·  Την άμεση ακύρωση του Μνημονίου.
·  Την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
·  Την νέα διαπραγμάτευση του χρέους με στόχο τη δραστική μείωσή του.
·  Την άμεση κατάργηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου για τις μειώσεις του κατώτερου μισθού και του μισθού των νέων. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του επιδόματος ανεργίας στα 461,50 ευρώ.
·  Κατάργηση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου,των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.
·  Την φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων για την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους κατά 4% του ΑΕΠ σε ορίζοντα τετραετίας που θα προκύψουν και από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την παράλληλη ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
·  Την άμεση κατάρτιση αντικειμενικού περιουσιολογίου για την κινητή και ακίνητη περιουσία.
·  Την σταδιακή μείωση του ΦΠΑ, ιδιαίτερα σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και εστίασης και τον αυστηρό έλεγχο των τιμών.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ & ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ