Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα αντίστασης


Στη συγκέντρωση και ο Μπερντ Ρίξινγκερ, πρόεδρος του κόμματος DIE LINKE:


«Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό. Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο,  με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν  θέλουμε να αναγκαστούν να  πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.  Δεν  θέλουμε  να αναγκαστούν οι ;Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους.
Θέλουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες  όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες .
 Ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε τη διεθνή αλληλεγγύη μας.»

και η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη συγκέντρωση:


«Η κα Μέρκελ έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να στηρίξει τους Μερκελιστές της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη, που τώρα, με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της λίστας, των ανθρώπων δηλαδή που προστατεύουν όταν ο λαός γονατίζει και με τα νέα βάρβαρα μέτρα, είναι ετοιμόρροποι και κινδυνεύουν από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Έρχεται να τους στηρίξει, αλλά μάλλον αυτό που καταφέρνει είναι να δώσει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να δώσει ένα μήνυμα αδιαμφισβήτητο σε όλη την Ευρώπη, ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας.
Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ του ηγέτη της Γερμανικής Αριστεράς υποδηλώνει ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους λαούς. Έχουμε να χωρίσουμε πολλά μ΄ αυτούς που διαφεντεύουν τις μοίρες μας, με το κεφάλαιο στην Ευρώπη, με τις δυνάμεις που στηρίζουν τους τραπεζίτες, όλους αυτούς που έχουν καθίσει στο σβέρκο των λαών. Και το μήνυμά μας είναι ένα:  Η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης δεν θα επιτρέψει  να μετατραπεί ένας ευρωπαϊκός λαός, ο ελληνικός λαός  σε πειραματόζωο της κρίσης και να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Θα νικήσουμε στο τέλος, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε περισσότεροι.»