Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οχι στο ξεπούλημα του Ελληνικού

Σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη σχεδιαζόμενη εκποίηση-ξεπούλημα του Ελληνικού

 

Με πρωτοβουλία της ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ έγινε τη Δευτέρα 29/10 δημόσια διαβούλευση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με φορείς και   με θέμα την σχεδιαζόμενη εκποίηση-ξεπούλημα  του Ελληνικού. Στη  διαβούλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων και Συλλόγων (ΓΕΩΤΕΕ, ΤΕΕ, ΔΣΑ), φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ή λειτουργούν στο χώρο του Ελληνικού, τοπικών κινημάτων, μελών  της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,  καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.
Η αρχή στη συζήτηση έγινε με τις τοποθετήσεις που έκαναν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Β’ Αθήνας, Χαρά Καφαντάρη και Νάντια Βαλαβάνη, οι οποίες ανέφεραν πως το Ελληνικό συνιστά εμβληματικό παράδειγμα «ξεπουλήματος» της δημόσιας περιουσίας, μέσω της μεταφοράς του αρχικά στο ΤΑΙΠΕΔ και τώρα στην προς σύσταση εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ». Προσέθεσαν δε, πως η υπόθεση του Ελληνικού δεν είναι μόνο ζήτημα υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και του δικαιώματος στην ποιότητα ζωής, μιας και η προγραμματιζόμενη –σε εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών- εκποίηση σε τιμή ευκαιρίας του χώρου του παλιού αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ. Κοσμά θα έχει εγκληματικές συνέπειες για το Περιβάλλον στην Αττική. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση μιας εναλλακτικής και πλήρως τεκμηριωμένης οικονομικοτεχνικά πρότασης -που περιλαμβάνει τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό- από τον καθηγητή του ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα.
Στις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων εκφράστηκε η ομόθυμη διάθεση για την αποτροπή του ξεπουλήματος του Ελληνικού, καθώς και η πρόθεση για άμεσο συντονισμό των περαιτέρω δράσεων. Από τη μεριά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεσμεύτηκαν για την ενεργή συμπαράσταση της ΚΟ, τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου στην προσπάθεια για αξιοποίηση του Ελληνικού προς όφελος όλων των Αθηναίων, μέσω της μετατροπής του σε Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου, με ήπιες κοινωφελείς χρήσεις και συμβίωση φορέων και οργανισμών, που στεγάζονται στο χώρο, προασπίζοντας  το δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα του.
To Γραφείο Τύπου