Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Άγονες αντιπαραθέσεις




Ο Δήμαρχος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, φανατικοί και οι δύο υποστηρικτές της τρικομματικής συγκυβέρνησης, είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές των άγονων θεατρινίστικων αντιπαραθέσεων στο Δ.Σ. που θολώνουν τα νερά και δεν προωθούν τίποτε για το καλό των δημοτών και της πόλης μας.




Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
                                   κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΔΙΟ ΑΓΟΝΩΝ
«ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ» ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στην συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου του Δ.Σ. του Δήμου μας και κατά τη συζήτηση της έκθεσης εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Δήμου μας κατά το 1ο Εξάμηνο του 2012, αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά οι πραγματικές διαθέσεις και οι προθέσεις του Δημάρχου κ. Κόκκορη και των υποστηρικτών του, αλλά και η ουσιαστική συμφωνία στην πολιτική του εκ μέρους της «μείζονος» αντιπολίτευσης της παράταξης του κ. Βαρβιτσιώτη.
Μέσα στα ασφυκτικά και αντιδημοκρατικά πλαίσια που επιβάλει ο κ. Δήμαρχος και η κ. Πρόεδρος και ανέχεται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου – έφθασαν μάλιστα στο σημείο να αφαιρέσουν το λόγο από αντιπολιτευόμενους δημοτικούς συμβούλους - αλλά και στο γνωστό και απαράδεκτο «οπαδικό» κλίμα που δημιουργούν οι φίλοι του κ. Δημάρχου, η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας ήταν και πάλι η τεκμηριωμένη και ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή στο Δ.Σ. Καταγγείλαμε ότι η έκθεση αυτή καταγράφει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τεράστια απόσταση μεταξύ του προχειρότατου προϋπολογισμού που είχατε εγκρίνει και των αποτελεσμάτων που είχατε κατά το 1ο Εξάμηνο τόσο στα έσοδα όσο και στα έξοδα.
Ειδικότερα σχετικά με τα έσοδα ο Δήμος εισέπραξε μόνο το 70% όσων είχε προϋπολογίσει για το 1ο Εξάμηνο. Το τεκμηριώσαμε αυτό με συγκεκριμένα παραδείγματα όπως:
·           Από τις τακτικές επιχορηγήσεις για τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου εισπράχθηκαν λόγω των Κυβερνητικών πολιτικών 680.000€ λιγότερα.
·           Από μισθώματα μόνο το 17%, το 50% των ανταποδοτικών τελών και του πρασινόσημου, από διάφορα δικαιώματα το 54%, από το τέλος επί των ακαθαρίστων κερδών των κέντρων διασκέδασης καθώς και το τέλος παρεπιδημούντων το 27% περίπου.
·           Από τις μαρίνες εισπράχθηκαν λιγότερο από το 20% και από πρόστιμα-παράβολα κ.λ.π μόνο το 30% όσων είχατε προϋπολογίσει για το 1ο εξάμηνο.
Αλλά και στα έξοδα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Καταγγείλαμε για άλλη μια φορά ότι ενώ ο Δήμος ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική της ιδιότυπης παύσης πληρωμών βιάσθηκε ο κ. Δήμαρχος και μέσα στον Δεκαπεντάγουστο εκταμίευσε άρον-άρον  μεγάλο μέρος των 8,8 περίπου εκατομμυρίων για την σκανδαλώδη, παράνομη και άχρηστη αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου. Ειδικότερα μαζί με την απαράδεκτη δαπάνη της αγοράς των οικοπέδων, που ξεπερνάει μόνη της το 50% των συνολικών δαπανών κατά το 1ο εξάμηνο – οι συνολικές δαπάνες σας είναι λίγο μεγαλύτερες από το 35%  και για επενδύσεις σε έργα και μελέτες διαθέσατε μόλις το 23,5% των όσων είχατε προϋπολογίσει για το 2012.
Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι συνεχίζεται και φέτος η μεγάλη μείωση στις δαπάνες για τις αμοιβές του προσωπικού που μειώθηκαν περαιτέρω 38%. Αυτό οφείλεται τόσο σε απολύσεις συμβασιούχων όσο κυρίως στην δραστική περικοπή στις αποδοχές τους λόγω των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων, που δυστυχώς αν δεν αντισταθούμε όλοι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική μας ετοιμάζεται νέος ορυμαγδός μέτρων.
 Καταγγέλλουμε προς τον λαό της Γλυφάδας – όπως καταγγείλαμε και πάλι στο Δ.Σ. - την απαράδεκτη στάση του κ. Δημάρχου και των κάθε μορφής υποστηρικτών των να μην αναφέρουν κουβέντα αλλά και να συνεχίζουν την απαρέγκλιτη υλοποίηση της πολιτικής των μνημονιακών Κυβερνήσεων που έχει κατακρεουργήσει τις πιστώσεις προς τους Δήμους με τραγικά αποτελέσματα στις κοινωνικές παροχές των δημοτών που πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα αυτά. Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι είναι απαράδεκτη και προκλητική η πολιτική της Δημοτικής αρχής να προχωράει σε δαπάνες βιτρίνας ή στην παράνομη, σκανδαλώδη και άχρηστη αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου ύψους 8,8 εκατομμυρίων € και από την άλλη να στερεί τα απαραίτητα κονδύλια άμεσης κάλυψης των αναγκών των συμπολιτών μας σε παιδικούς σταθμούς ή τις ανάγκες των σχολείων που μένουν χωρίς συντήρηση και χρήματα για πετρέλαιο, με απλήρωτους λογαριασμούς στις ΔΕΚΟ κ.λ.π.
Όμως κατά την διάρκεια της συζήτησης αναφερθήκαμε και στις πολιτικές θέσεις που ανέπτυξαν σχετικά με την οικονομική κρίση ο Δήμαρχος κ. Κόκκορης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης βουλευτής της Ν.Δ. κ. Βαρβιτσιώτης. Ειδικότερα στον κ. Κόκκορη  - που με δακρύβρεχτο στιλ εκφράζει την λύπη του και την βαθειά του συγκίνηση για τα αποτελέσματα της οικονομικής  κρίσης, που όμως για αυτόν είναι αποτέλεσμα των διεθνών οικονομικών συγκυριών - επισημάναμε ότι η οικονομική λαίλαπα, η ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση που μας έχει πνίξει όλους, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που οι Κυβερνήσεις των πολιτικών του φίλων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. χρόνια τώρα εφαρμόζουν στη χώρα μας και ο ίδιος έχει αναλάβει τοπικά τον ρόλο του μοχλού επιβολής της περαιτέρω λιτότητας και κοινωνικής ερήμωσης στην πόλη μας. Τονίσαμε ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτής της κατάστασης είναι ο δρόμος του αγώνα που κατά τον ίδιο είναι «επαναστατική γυμναστική».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης από την άλλη μεριά επικέντρωσε την κριτική του - με διάφορα θεατρινίστικα τερτίπια που μετέτρεψαν το Δ.Σ. σε «super market» - στο να αποδείξει ότι τα πάντα οφείλονται σε κακή διαχείριση.  Βέβαια και αυτή είναι απόλυτα καταδικαστέα. Όμως δεν είπε τίποτε για τις ευθύνες της Κυβέρνησης που στηρίζει για την κατάσταση που πλήττει τους εργαζόμενους και τις τεράστιες περικοπές που επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Του επισημάναμε της βαρύτατες ευθύνες του που ως κυβερνητικός βουλευτής της Ν.Δ. ψήφισε και με τα δυο του χέρια και το μεσοπρόθεσμο και το δεύτερο μνημόνιο που διέλυσαν τα πάντα και εκχώρησαν την κυριαρχία της χώρας μας στους τροϊκανούς και τοκογλύφους δανειστές μας.  Συμβάλλει και αυτός με την στάση του στο Δήμο μας στην εφαρμογή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής της τρόικας εσωτερικού και στην Γλυφάδα. Στην ουσία όμως ακολουθούν την ίδια πολιτική που είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Μιας πολιτικής που εντείνει την φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, ανεργία και κοινωνική ερήμωση.
Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, φανατικοί και οι δύο υποστηρικτές της τρικομματικής συγκυβέρνησης, είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές των άγονων θεατρινίστικων αντιπαραθέσεων στο Δ.Σ. που θολώνουν τα νερά και δεν προωθούν τίποτε για το καλό των δημοτών και της πόλης μας.
Εμείς ως Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια που αντιτίθεται στα νέα σκληρότατα και άδικα μέτρα και στις αντιλαϊκές πολιτικές της «τρόικας εσωτερικού» η πολιτική της οποίας πρέπει άμεσα να ανατραπεί.


                                             ΓΛΥΦΑΔΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
                                                        ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
                                            ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
                              Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας