Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ



     Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας
κόντρα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ

Η  Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας» καταγγέλλει στο λαό της πόλης μας την απαράδεκτη πολιτική της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Κόκκορη που, δέκα μόλις μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αφήνει τα σχολεία της Γλυφάδας δίχως την παραμικρή συντήρηση και με απλήρωτους τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π. Αντίθετα κατάφερε Αυγουστιάτικα με παράνομες και FAST TRACK διαδικασίες να εκταμιεύσει 4,5 εκατομμύρια € για να ολοκληρώσει την σκανδαλώδη, παράνομη και αχρείαστη αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου.
Συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Αυγούστου, μετά από σχετική ερώτηση μας, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ακόμη απλήρωτοι έως και σήμερα οι λογαριασμοί των σχολείων για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π. με οφειλές πάνω από 50.000€, ενώ δεν έχει γίνει – ούτε και πρόκειται να γίνει μέχρι τέλους του χρόνου - η παραμικρή συντήρηση σε κανένα σχολικό συγκρότημα το Δήμου μας!!!
Η Δημοτική αρχή με την στάση της αυτή, συνεχίζει την πιστή εφαρμογή των πολιτικών άγριας λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες που υλοποιούνται πάνω από δυο χρόνια τώρα και συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση η νέα Κυβέρνηση της «τρόικας εσωτερικού».
Ακολουθεί έτσι κατά γράμμα την κεντρική κατεύθυνση που θέλει την νέα σχολική χρονιά να ξεκινάει με ελλείψεις εκπαιδευτικών, χωρίς βιβλία και εποπτικά μέσα, χωρίς ενισχυτική διδασκαλία, με μειωμένα κατά 50% (σε σχέση με το 2009) τα χρήματα των σχολικών επιτροπών που θα πρέπει επιπλέον να αντιμετωπίσουν το νέο χαράτσι της μεγάλης αύξησης του πετρελαίου θέρμανσης κ.λ.π. Επιδιώκουν την είσοδο χορηγών για τη συντήρηση των σχολείων και καλούν τους γονείς να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για την μόρφωση των παιδιών τους. Εκτός από εξαθλιωμένους πολίτες, απαιτούν υποταγμένους μαθητές και άβουλους δασκάλους.
Η απαράδεκτη αυτή στάση της Δημοτικής αρχής, προκαλεί το λαό της Πόλης μας που ταλαιπωρείται βάναυσα από τις απαράδεκτες μνημονιακές πολιτικές. Αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά την ταξική επιλογή της να διαθέτει αφειδώς κονδύλια για έργα βιτρίνας και ψίχουλα για τις κοινωνικές δαπάνες και τα σχολεία.
Οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε σε αυτό το καταστροφικό παιχνίδι της Κυβέρνησης και της Δημοτικής αρχής που θέλει να μετατρέψει το σχολειό - και πρώτα τον μαθητή - σε εμπόρευμα, τον σύλλογο γονέων σε χορηγό και τους εκπαιδευτικούς σε managers.

Ο Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας θα πρωτοστατήσει στους αγώνες της σχολικής κοινότητας για την χορήγηση όλων των αναγκαίων πόρων για την λειτουργία των σχολείων της πόλης μας.
Παράλληλα μαζί με το λαό της πόλης μας και ολόκληρης της χώρας, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών  πολιτικών και της τρικομματικής συγκυβέρνησης.
Απέναντι στην πολιτική του φόβου, του οικονομικού και πολιτικού αυταρχισμού, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην ελπίδα, τη μόρφωση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.
Να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης



                           29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012



                              ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
                           ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ