Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Κακομοίρηδες...

Ημερομηνία: 08/09/2012
Πηγή: www.avgi.gr


Διεφθαρμένοι και κακομοίρηδες δεν είναι οι Έλληνες, αλλά οι εργολάβοι της τρόικας που τους κυβερνούν.


Δεν τους ξεφεύγουν οι χαρακτηρισμοί, με τους οποίους απαξιώνουν μια ολόκληρη χώρα και ελεεινολογούν έναν ολόκληρο λαό. Θυμάστε τον Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργό να απευθύνεται σε διεθνή ακροατήρια και να χαρακτηρίζει τη χώρα που εκπροσωπούσε ως άντρο διαφθοράς; Θυμάστε τον Γ. Παπακωνσταντίνου να παρομοιάζει, σε άπταιστη αγγλική γλώσσα, την οικονομία με το ναυάγιο του Τιτανικού; Θυμάστε τη δήλωση - σλόγκαν του Θ. Πάγκαλου "όλοι μαζί τα φάγαμε", με την οποία καθιέρωνε κλίμα συλλογικής κοινωνικής ενοχοποίησης για τα σκάνδαλά τους και την κρίση;

Στη μακρά σειρά υποτιμητικών κρίσεων και απαξιωτικών χαρακτηρισμών για τη χώρα προσετέθη χθες και η αποστροφή του υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στην ομιλία του στη Βουλή, όπου ανέφερε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: "Θεωρείτε ότι η κ. Μέρκελ ή η Ολλανδία θα πήγαιναν στα δικά τους κοινοβούλια και θα έλεγαν 'ας δώσουμε 400 δισ. ευρώ στους κακομοίρηδες Έλληνες επειδή τους αγαπάμε';".

Δεν συνιστούν σχήμα λόγου τα όσα ξεστόμισε ο κ. Στουρνάρας. Αποκαλύπτουν αξιολογικές κρίσεις βαθιά ενστερνισμένες και υιοθετημένα πρότυπα σύμφωνα με τα οποία η χώρα στερείται διαπραγματευτικής δύναμης και δεν διαθέτει διεθνές κύρος, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώπιον της Μέρκελ. Εικονογραφείται μια Ελλάδα να περιφέρεται ως κουρέλι - επαίτης, ως κακομοίρης τεμπέλης, σύμφωνα με την κυρίαρχη ρητορική της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής ελίτ. Με τέτοια εικόνα αυτοαπαξίωσης και εθνικής αυτοϋποτίμησης, η κυβέρνηση δεν διανοείται να ψελλίσει τα περί επιμήκυνσης ή περί επαναδιαπραγμάτευσης. Αναγνωρίζει ως δίκαιες τις αξιώσεις των πιστωτών.

Πώς μπορεί, όμως, η χώρα να αποκτήσει διεθνές κύρος, όταν η κυβέρνησή της πολιτεύεται καταρρακώνοντάς την; Πώς μπορεί να βελτιωθεί η διεθνής εικόνα της χώρας, όταν ο πρωθυπουργός, ως καλός μαθητής ενώπιον της κ. Μέρκελ, ζητάει συγγνώμη για το αντιμνημονιακό παρελθόν του, με τη γνωστή δήλωση "ουδείς αναμάρτητος";

Τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου έσπευσαν να προφυλάξουν τον Έλληνα πρωθυπουργό υποβαθμίζοντας ή και αποσιωπώντας τη δήλωσή του. Το ίδιο επιχειρήθηκε και χθες... Εφευρέθηκε μάλιστα ο αντιπερισπασμός με τη δήλωση της Ν.Δ. σχετικά με όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή για την Αργεντινή και την Ελλάδα. Φθηνά κόλπα, που απογυμνώνονται από τη φρικιαστική πραγματικότητα.

Διεφθαρμένοι και κακομοίρηδες δεν είναι οι Έλληνες, αλλά οι εργολάβοι της τρόικας που τους κυβερνούν.