Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

το παρακράτος της "ενημέρωσης"


Η Αργεντινή και τα τρίκυκλα

του Θανάση Καρτερού


Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε: Η Ν.Δ. και οι εντιμότατοι φίλοι της στα ΜΜΕ έχουν το ταλέντο να πηγαίνουν την ατζέντα και την κουβέντα παντού, εκτός από την ταμπακέρα που άνοιξαν για να μας χώσουν μέσα και να μας φουμάρουν με την άνεσή τους οι δανειστές. Μέχρι την Αργεντινή που λέει ο λόγος - και η πράξη…- μπορούν να φτάσουν, αρκεί να ξεφύγουν από τους «κακόμοιρους» τους Έλληνες, τους κάδους σκουπιδιών της πρωτεύουσας και των περιχώρων, τους αριθμούς της φρίκης για την ανεργία και την ύφεση και φυσικά την επερχόμενη νέα και μεγαλύτερη απ’ όλες επέλαση σωτηρίας των ιθαγενών.

Δεν θα άξιζε να ασχοληθείς κανείς μαζί τους, εκτός από τους ζηλωτές της προπαγάνδας του τίποτε, που προορίζεται να κρύψει τα πάντα, αν δεν ασκούσαν το σχετικό λειτούργημα συστηματικά, επίμονα, επιστημονικά, με την αμέριστη υποστήριξη της διαπλοκής και με θρησκευτική προσήλωση. Οι τύποι όμως έχουν καταντήσει αηδία. Τη μια ο Γλέζος που θέλει να φορολογήσει δεν ξέρω κι εγώ ποιους, την άλλη ο Λαφαζάνης που εύχεται να χρεωκοπήσουμε, την τρίτη ο Δρίτσας που συντάσσεται και συμπαρατάσσεται με τους φοροφυγάδες της Ύδρας και ενδιαμέσως οι συνιστώσες με τα κόμματα και τις τελείες τους για να αποδειχτεί ο σκοτεινός σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τέτοια τεχνογνωσία, σιγά που θα άφηναν τον Τσίπρα. Τον περιλάβανε λοιπόν για άλλη μια φορά κι αυτόν, και μάλιστα έφτασε η χάρη τους μέχρι το Μπουένος Άιρες για να το καταφέρουν. Μακάρι να ήμασταν Αργεντινή, είπε, κατά τη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή, και εξήγησε ότι οι Αργεντινοί κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους, ενώ εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Ε, ξέρετε πώς μεταφράστηκε αυτό στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ.; Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεωκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο. Αυτά λέει επί λέξει το κόμμα που πουλάει αξιοπιστία και σοβαρότητα.

Και μιας και δόθηκαν σύνθημα και γραμμή, ανέλαβαν τη διακίνηση της αργεντινιάδας τα τσογλάνια του Μουρούτη και η αλητεία της διαπλοκής. Εδώ δηλαδή έχουμε να κάνουμε με ένα κανονικό παρακράτος της ενημέρωσης - μόνο καρφίτσες που δεν φοράνε στο πέτο για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους. Πέφτει σύρμα από πάνω και αναλαμβάνουν τα περαιτέρω οι από κάτω, οι βολεμένοι και οι νεο-βολεμένοι της ΕΡΤ, οι τροχονόμοι της μπούρδας σε θέσεις κλειδιά, οι υπεράνω υποψίας διακινητές της μαύρης προπαγάνδας. Μόνο που, ενώ οι πρόγονοί τους διακινούσαν τις ιδέες και τους αιμοσταγείς με τρίκυκλα και βαποράκια - μουστακαλήδες, αυτοί τα διακινούν με κανάλια, σύγχρονα πιεστήρια και βαποράκια με ντοκτορά και φωτογένεια.

Και υπάρχει άνθρωπος στη σημερινή Ελλάδα, θα πεις, που πιστεύει ότι ο Σαμαράς θέλει να μας σώσει, ενώ ο Τσίπρας να μας καταστρέψει; Ότι ο Στουρνάρας επιδιώκει την ανάπτυξη, ενώ ο Λαφαζάνης τη χρεωκοπία; Μπα, ακόμα κι αν υπάρχουν τέτοιοι, είναι πια ελάχιστοι - τους ξύπνησαν όλους τα Μνημόνια. Δεν είναι όμως ο βασικός στόχος του παρακράτους της ενημέρωσης αυτός - να πείσουν ότι τα σενάρια αριστερής συνωμοσίας έχουν κάποια σχέση με την αλήθεια. Είναι να σκοτώσουν, όπως οι Γκοτζαμάνηδες πρόγονοί τους, την αλήθεια, να την πνίξουν μέσα σε έναν ωκεανό από ψέματα, να την εξαφανίσουν μέσα σε σελίδες και εικόνες παπάρας, μπούρδας και κουτσομπολιού. Να μας βάλουν να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα που μας ταΐζουν. Ε, κι αν λέγε-λέγε κάτι μείνει, κάποια σκιά πέσει πάνω στις προθέσεις της Αριστεράς, αυτό θα είναι πρόσθετο κέρδος.

Έτσι και χειρότερα θα πηγαίνουμε από 'δώ και πέρα - δεν χρειάζεται δα και σοφία για να το καταλάβουμε. Όσο πιο μαύρα μέτρα παίρνουν, τόσο πιο μαύρα ψέματα θα λένε. Όσο μεγαλύτερη αντίσταση συναντούν, τόσο περισσότερα τρίκυκλα τρόμου θα εξαπολύουν εναντίον της. Εξορκίζοντας αυτό που στην ανακοίνωση για τον Τσίπρα δεν παραλείπουν να αναφέρουν: το ελικόπτερο! Με το οποίο δεν εγκατέλειψε βέβαια τη χώρα του ο Τσίπρας της Αργεντινής (αυτός έβγαλε τη χώρα από το αδιέξοδο), αλλά ο πρόεδρος - συνεργάτης του ΔΝΤ, εραστής των αγορών και στυλοβάτης των σκληρών πολιτικών - ο Σαμαράς, με λίγα λόγια, του Μπουένος Άιρες…

Αναδημοσίευση από την Αυγή