Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

12-6-2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

" Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος .Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.

Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα ,αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... "

Μπέρτολ Μπρεχτ

Να απελαθεί ο ρατσισμός και ο φασισμός, όχι της γης οι κολασμένοι.

Η επιχείρηση-«σκούπα» μαμούθ του Μαρκογιαννάκη, η αύξηση της φυλάκισης των μεταναστών χωρίς χαρτιά από 3 σε 12 μήνες, η εξαγγελία δημιουργίας νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης και οι απελάσεις με τσάρτερ δεν λύνουν κανένα πρόβλημα ενώ δημιουργούν περισσότερα. Πρόκειται για μια ρατσιστική λαϊκιστική πολιτική που επιδεινώνει τη ζωή των μεταναστών. Και δεν σώζει κανέναν έλληνα από τη φτώχεια, την ανεργία, τους μισθούς και συντάξεις πείνας που γεννούν η κυβερνητική πολιτική και η απληστία των εργοδοτών. Η Κυβέρνηση:

- Ποινικοποιεί την «λαθρο»-μετανάστευση τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος εισόδου στην Ελλάδα για εργασία από χώρες εκτός ΕΕ. (το γραφειοκρατικό νόμο περί «μετάκλησης εργαζομένων» κανένας εργοδότης ή μετανάστης εργάτης δεν χρησιμοποίησε ποτέ)

- Ξοδεύει τα λεφτά των φορολογούμενων (ελλήνων και μεταναστών) για 2000 νέους συνοριοφύλακες και νέες φυλακές. Που δε θα σταματήσουν κανένα απελπισμένο άνθρωπο από την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στην Ευρώπη ενώ θα πολλαπλασιάσουν τις δολοφονίες στα σύνορα.

- Αρνείται νομιμοποίηση σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά. Που θα γέμιζε τα ταμεία του ΙΚΑ, θα χτυπούσε κυκλώματα και εγκληματικότητα και ιδίως την ανασφάλιστη ελαστική και εργασία ντόπιων και ξένων εργατών.

- Εγκλωβίζει στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επιθυμούν να φύγουν, αρνούμενη την έξοδό τους προς στα Δυτικά σύνορα της χώρας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλους «λαθρομετανάστες»!

- Ανάγει τις ρατσιστικές φωνές, τις φασιστικές συμμορίες, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την αυτοδικία ακροδεξιών ομάδων σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση»

Λένε ότι θα πατάξουν τη «λαθρο»-μετανάστευση. Λένε ψέματα:

Θα συλλάβει κανείς εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά που δουλεύουν στα χωράφια, τα φασονάδικα, τα συνεργεία καθαρισμού, την οικοδομή, τον τουρισμό, φυλάνε τα παιδιά και φροντίζουν τους ηλικιωμένους; Όχι βέβαια, κανένας έλληνας δε θα κάνει αυτές τις δουλειές. Απλά θέλουν φτηνό, φοβισμένο και υποταγμένο εργατικό δυναμικό, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους και ξένους.

Δεν τσιμπάμε στο ρατσισμό. Μόνη διέξοδος ο αγώνας ελλήνων και μεταναστών για :

  1. Να σταματήσουν τώρα οι σκούπες και οι απελάσεις
  2. Νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες λόγω πολέμου και τα θύματα πολιτικών διώξεων
  3. Να ανοίξουν τα Δυτικά σύνορα για όσους μετανάστες και πρόσφυγες επιθυμούν να φύγουν προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
  4. Να καταγγελθούν από την Ελλάδα η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, η Ευρωπαϊκή Οδηγία επιστροφής προσώπων και το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που μετατρέπουν τη χώρα σε φυλακή του Ευρωπαϊκού Νότου.
  5. Μέτρα κοινωνικής πολιτικής για έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες φτωχούς, αστέγους άπορους και τοξικομανείς. Με τα κονδύλια που θέλουν να δώσουν για στρατόπεδα και συνοριοφύλακες, ας δημιουργήσουν ανοιχτούς ξενώνες αστέγων και προσφύγων μέσα στις πόλεις με σίτιση και ιατροφαρμεκευτική περίθαλψη, ας πληρώσουν τους επί 3 χρόνια απλήρωτους εργαζόμενους του υποχρηματοδοτούμενου ΟΚΑΝΑ και ας επεκτείνουν το δίκτυό του.

Η μετανάστευση θα αποτραπεί μόνο όταν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που τη δημιουργούν (πόλεμος, φτώχεια, δικτατορίες, περιβαλλοντική καταστροφή) στις χώρες προέλευσης μεταναστών. Μέχρι τότε:

Να απελαθεί ο ρατσισμός και ο φασισμός, όχι της γης οι κολασμένοι.