Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Με όλες του τις δυνάμεις σε διάταξη εκλογικής μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ




Με τα βλέμματα στραμμένα στις πολιτικές εξελίξεις και τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, αλλά και αναμένοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο, συνεδρίασε, χθες το πρωί στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα με τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ριζοσπαστικής αριστεράς ενόψει της ΔΕΘ και η ενδεχόμενη εκλογική μάχη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως επίσης και επιμέρους ζητήματα της επικαιρότητας. Παράλληλα δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για το “θέμα” Χατζησωκράτη και το ζήτημα θεωρείται πια λήξαν. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι επαφές ανάμεσα στον ΣΥΝ και τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος και το εγχείρημα να περάσει στην πολιτική αντεπίθεση.

Μέσα σε καλό και ενωτικό κλίμα, όπως υπογράμμιζαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι βουλευτές και τα μέλη της Γραμματείας, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση. "Να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις σε διάταξη εκλογικής μάχης" συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι, ενώ την ίδια στιγμή σημείωσαν πως "έντονη πρέπει να είναι η πολιτική και κινηματική δράση του εγχειρήματος".

Μετανάστες και “μνημόνιο”

Το ζήτημα των 300 περίπου μεταναστών που έφτασαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά απασχόλησε ιδιαίτερα τη συνεδρίαση. Ο Θ. Δρίτσας που βρέθηκε στο λιμάνι ενημέρωσε τα δύο όργανα για το όλο θέμα. Παράλληλα η Κ.Ο. ζήτησε με ανακοίνωσή της να ιδρυθούν ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, να αποτραπεί η δημιουργία γκέτο στις γειτονιές, να χορηγηθούν για ανθρωπιστικούς λόγους άδειες νόμιμης διαμονής και να τηρηθούν οι διεθνείς συμβάσεις.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε ακόμη η συζήτηση που θα γινόταν στη Βουλή για το "μνημόνιο κατανόησης με το ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια ασκήσεων" χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία που θα επιτρέπει το ΝΑΤΟ να κάνει επιχειρήσεις στον ελληνικό χώρο “απαράδεκτη”.

Προετοιμασίες για τη ΔΕΘ

Με στόχο τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στην πανελλαδική πανεργατική συγκέντρωση των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, η εργατική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε και χθες τη μαζική εξόρμηση στην Αθήνα, ενώ η καμπάνια θα συνεχιστεί με επισκέψεις κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους εργασίας σε όλη τη χώρα. Όσον αφορά τις αναχωρήσεις των λεωφορείων για Θεσσαλονίκη, θα γίνουν από το Άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίον Άρεως στις 7:30 π.μ. το Σάββατο.

ΠΗΓΗ:Η ΑΥΓΗ