Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν είμαι εγώ ο Γιώργος...

Του Θανάση Καρτερού

Είπε στη Θεσσαλονίκη ότι θα αναμορφώσει (προς Θεού, όχι θα καταργήσει) το καθεστώς ενοικιαζόμενης εργασίας, για να απελευθερώσει τους σύγχρονους δούλους τύπου Κούνεβα. Δεν είπε ότι το καθεστώς αυτό το δημιούργησε το δικό του κόμμα. Έτοιμο το βρήκε η Ν.Δ.

Είπε ότι οι εργασιακές σχέσεις είναι απαράδεκτες και κατάγγειλε τα μπλοκάκια, τις παραβιάσεις των συλλογικών συμβάσεων και τη μαύρη εργασία. (Προς Θεού, ούτε καν υπαινίχθηκε ότι θα καταργήσει τα μπλοκάκια και τις παρεμφερείς γκρίζες εργασιακές σχέσεις). Δεν είπε ότι το δικό του κόμμα όχι μόνο ανέχτηκε και νομιμοποίησε αυτό το καθεστώς, αλλά και διευκόλυνε την επικράτησή του σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Κι αυτό έτοιμο το βρήκε η Ν.Δ.

Είπε ότι είναι καιρός για γενναίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Δεν είπε ότι αυτό το κράτος είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ, όπως και της Ν.Δ. Ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα δυσκίνητο και κομματικά μονόπλευρο κρατικό μηχανισμό, για να δημιουργήσει ένα επίσης δυσκίνητο, πολυάνθρωπο και καταπράσινο στη θέση του. Ότι το ρουσφέτι επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ γνώρισε τις μεγαλύτερες δόξες κι ότι η αυτοδύναμη επικράτησή του σήμαινε σε όλες τις φάσεις μετά τη μεταπολίτευση και γιουρούσι στο κράτος και στις ταλαίπωρες ΔΕΚΟ.

Είπε ότι η κυβέρνησή του θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Ενώ ο Καραμανλής όχι. Και ορθώς σχολιάστηκε η φιλολαϊκή αναγγελία από τον Γιάννη Δραγασάκη: ο ένας υπόσχεται μηδέν και ο άλλος μηδέν κόμμα οχτώ (αριθμητικώς 0,8%). Κατά τους κακεντρεχείς τριάντα λεπτά τη μέρα! Ή ανταγωνισμός περί το μηδέν...

Είπε ότι θα αναμορφώσει τη φορολογία, θα κάνει και θα δείξει με τα μερίσματα, θα δώσει στους φτωχούς και θα πάρει από τους πλούσιους. Δεν είπε όμως ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διατήρησαν τη φορολογική αδικία, αλλά τη διεύρυναν κιόλας. Ότι χρησιμοποίησαν την άμεση φορολογία (τα συνήθη, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά κ.λπ.) για να πάρουν από τα συνήθη υποζύγια όσα δεν έπαιρναν από τους συνήθεις επιβήτορες.

Συμπέρασμα: Ο Γιώργος Παπανδρέου υπόσχεται να αναμορφώσει όσα οι κυβερνήσεις του κόμματός του διέπραξαν. Θα αλλάξει δηλαδή ως πρωθυπουργός όσα διέπραξε ως υπουργός, ή δεν είμαι εγώ ο Γιώργος που αγαπούσες μια φορά! Επιμένει να τον πάρουμε στα σοβαρά;

απο την ΑΥΓΗ