Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

«Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι και με μεγάλη αυτοπεποίθηση»

«Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι και με μεγάλη αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του κόμματος στο Ζάππειο, προσθέτοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το κόμμα ήταν παρόν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα ασκώντας «σκληρή» και αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κόμμα δηλώνει παρών και προσπαθεί να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης την ξεχασμένη κοινωνία, κάνοντας αναφορά σε ανασφάλιστους εργαζόμενους, στα προγράμματα stage κ.λπ.

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η είσοδός του στη Βουλή για να δώσει, μετά τις εκλογές, νέους και αποτελεσματικούς αγώνες. Για το λόγο αυτό, καλούμε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με συνείδηση», επεσήμανε καιαποτιμώντας τις εξελίξεις μετά την εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «οι δύσκολες ημέρες ανήκουν στο χθες» και σημείωσε πως «και την επομένη των εκλογών με δημοκρατικό τρόπο θα λυθούν τα οποια προβλήματα προκύψουν».

Εξαπολύοντας επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα δήλωσε ότι η ΝΔ οδεύει προς μια εκλογική συντριβή και ζητά από τους πολίτες «ψήφο ομαδικής αυτοκτονίας» καθώς το αντίδοτο της στη φτώχεια είναι περισσότερη φτώχεια και περισσότερος πλούτος στους έχοντες και κατέχοντες.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «ζητά από τους πολίτες λευκή επιταγή» για ένα πρόγραμμα που έχει τίτλο «θα τα δούμε μετά» και το κατηγόρησε ότι δεν λέει κουβέντα για την απασχόληση και την ανεργία. Επιπλέον αναρωτήθηκε ποια είναι η απόσταση μεταξύ σοσιαλισμού και βαρβαρότητας και πρόσθεσε: «Μήπως είναι 0,8%, όσο και οι αυξήσεις, που υπόσχεται ο κ. Παπανδρέου;».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από τώρα το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, δηλαδή «για να πάρει πίσω όσα έχει υποσχεθεί κατά την προεκλογική περίοδο» και διατύπωσε την άποψη πως οι τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα κάνει απογραφή, όπως η ΝΔ, αλλά καταγραφή της κατάστασης, που θα παραλάβει, «έχουν αυτήν ακριβώς την έννοια». «Γι αυτό», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «επειδή είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει ισχυρή δεξιά αντιπολίτευση από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, το ζήτημα είναι να υπάρξει και ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νικητή των εκλογών σημείωσε ότι η συνεργασία είναι ζήτημα προγραμματικών προϋποθέσεων και όχι αρχής και απάντησε καταφατικά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προγράμματα που δεν είναι προς την κατεύθυνση της κοινωνίας και έως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία.

Τέλος, κατηγόρησε την γενική γραμματέα του ΚΚΕ ότι αντί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. «Καθημερινά η κ. Παπαρήγα αλλάζει στάση στον τρόπο που πολεμάει το ΣΥΝ. Η κ. Παπαρήγα, αντί να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που εγκαθίδρυσαν τον εργασιακό μεσαίωνα, κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, που ανέδειξε τα προβλήματα. Υπάρχει εμμονή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο».
www.tvxs.gr