Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογικά «όργια» της Ν.Δ. καταγγέλλει και ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Ταχυδρομείου, αφού σημείωσε ότι η Ν.Δ. κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για να αλλάξει την ατζέντα, την κατηγόρησε λέγοντας ότι “δεν έχει να πει τίποτα για την απασχόληση, για την προστασία των ανέργων, για τα κενά στα σχολεία και στα νοσοκομεία, για τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις”. Γι’ αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, “όταν τους ρωτάμε για τα stage απαντάνε άλλα αντ’ άλλων. Παρ’ όλο που προεκλογικά οργιάσανε”. Δεν θα τους περάσει όμως, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζοντας ότι τα stage και οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι θεσμοθετήθηκαν με νόμους των κυβέρνησεις του κ. Σημίτη, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ, διότι, όπως τόνισε, “δεν τολμά να πει ότι θα καταργήσει το αίσχος των stage και της ενοικίασης εργαζομένων”. Τώρα, συμπλήρωσε, “μπροστά στην ανάγκη να φανεί ότι κάνουν αντιπολίτευση, καταγγέλλουν τους εργασιακούς μεσαίωνες που δημιούργησαν. Και δεσμεύονται ότι θα καταργήσουν τα stage από τον δημόσιο τομέα και θα τα επιτρέπουν μόνο στον ιδιωτικό. Δηλαδή όλες οι επιδοτήσεις στους ιδιώτες”.

Με σκωπτικό τρόπο μίλησε για “σοβαρή παρέμβαση”, λέγοντας “να πάρουμε το κοινωνικό πρόβλημα και να το μετατρέψουμε σε κέρδη των ιδιωτών. Σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό”.

www.enet.gr