Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

STAGE ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Επειδή πολλά λέγονται για το πως χρησιμοποιείται το πρόγραμμα stage,κυρίως απο την πλευρά της Κυβέρνησης ας δημοσιοποιήσω και εγω την προσωπική μαρτυρία μου.
Επειδή ,ακριβώς, το πρόγραμμα αφορά την απόκτηση εμπειρίας για την μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξη νέων εργαζομένων,όπως και ο Πρωθυπουργός αναφέρει, ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που εργάζομαι αποφάσισε να ζητήσει δύο θέσεις stage αποτον ΟΑΕΔ για ειδικότητες Κοινωνικού Λειτουργογύ και Ψυχολόγου, αφου η δράσεις του Οργανζισμού αυτού είναι στο πεδίο της παιδικής προστασίας.
Αρχικά ο ΟΑΕΔ ανέφερε ότι ήταν πολύ δύσκολο,αυτό πριν την προκήρηξη των εκλογών, και είμασταν σίγουροι ότι δεν επρόκειτο να εγκριθούν αυτές οι θέσεις.Και αίφνης αμέσως μετάτην προκήρυξη των εκλογών μας ειδοποιούν ότι εγκρίθηκαν όχι δύο αλλά τλεσσερεις (4) θέσεις.
Μετάτο πρώτο σοκ έρχεται το δεύτερο, οι κοπέλλες που έρχονται να απασχοληθούνείχαν άσχετες ειδικότητες με το πρόγηραμμα, οι δύο ήταν τεχνολογικής εκπαίδευσης και οι δύο απόφοιτες Λυκείου. Καμία σχέση δηλαδή με το να αποκτήσουν εμπειρία στην ειδικότητα τους, απλά ο/η υποψήφιος βουλευτής θέλησε να βολέψει κάποιους νέους ,αποδεδειγμένα πρόκειται για Νεοδημοκράτη βουλευτή, δείνοντας τους μια θέση εργασίας και όχι μια θέση εκπαίδευσης.
Αυτή είναι η πραγματικότητα αγαπητοί φίλοι και δεν επιδέχεται διάψευσης.