Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Φιάσκο ο διάλογος


Φιάσκο ο διάλογος της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Έμεινε μόνη στη Βουλή να συζητά με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ. Αποχώρησαν από τη διαδικασία οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ. Δεν εμφανίστηκαν καν εκείνοι του ΚΚΕ.

«Το ασφαλιστικό σύστημα υπονομεύεται από την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία θέλει να αναλωθεί χρόνος μέσα σε μια κοινωνική και πολιτική αδράνεια», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. «Πρώτα να φέρει η κυβέρνηση προτάσεις για τα χρέη του δημοσίου προς τα ταμεία και αναλογιστική μελέτη και κατόπιν συζητάμε», ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος από το ΠΑΣΟΚ. «Πυροτέχνημα» χαρακτήρισε το ΚΚΕ την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως σημειώνει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει το «νόμο Ρέππα», τον οποίο η ΝΔ επιδιώκει να εφαρμόσει. «Όσοι λένε όχι, δεν έχουν ιδέες και προτάσεις να καταθέσουν και αυτό το κρίνουν οι πολίτες», η απάντηση της κυβέρνησης για τις αποχωρήσεις διαμέσου του Ευάγγελου Αντωνάρου. Κοινή σύσκεψη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα για την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις επιστολές προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ για την κατάθεση από κοινού της επερώτησής του για το ασφαλιστικό. «Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και μέσα στην Βουλή στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει περαιτέρω τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.
www.left.gr