Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ



Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (με ψήφο της ΠΑΣΚΕ και πλειοδοσία της ΔΑΚΕ), να νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή της στο λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» την προσπάθεια της κυβέρνησης, να περιορίσει ακόμη περισσότερο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να φαλκιδεύσει την κοινωνική ασφάλιση, αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Η απόφαση αυτή δεν συμβάλλει σε μια οργανωμένη παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος για την αντιμετώπιση των αντιασφαλιστικών σχεδίων, δημιουργεί δε σύγχυση στους εργαζόμενους, για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Ο διάλογος που προτείνει η κυβέρνηση είναι προσχηματικός, αφού την ίδια ώρα, αρνείται να καταβάλλει τους θεσμοθετημένους πόρους στο σύστημα, προχωρά σε χαριστικές ρυθμίσεις στους εργοδότες, αρνείται την εφαρμογή ενός νέου μισθολογίου, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των χαμηλών συντάξεων, προχωρά στην αποσύνδεση των επικουρικών συντάξεων από την κύρια σύνταξη, αρνείται να επεκτείνει τα βαρέα και ανθυγιεινά στο Δημόσιο.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση επέμεινε στην ανάγκη η Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, να απορρίψει τον προσχηματικό διάλογο της κυβέρνησης, απαντώντας με την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Πρότεινε τη διαμόρφωση ενός διεκδικητικού πλαισίου με αιχμές την υπεράσπιση και αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, την αποκάλυψη του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, την αύξηση των κοινωνικών δαπανών, την διεκδίκηση ενός νέου μισθολογίου, την αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής.

Επιμείναμε στην ανάγκη ενημέρωσης των εργαζομένων μέσα από μαζικές διαδικασίες, τον συντονισμό των αγώνων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, την οργάνωση συλλαλητηρίων, την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές επιδρομές της κυβέρνησης, να οργανώσουν την αντίσταση και τους αγώνες, για την απόκρουση αυτών των επιλογών.