Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΚΚ ΥΠΕΡ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΠΕΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ...


ηγεσία του ΚΚΕ μέσω του Ριζοσπάστη και του διαδικτύου έχει εξαπολύσει επίθεση όχι ενάντια στον Πρόεδρο της Ν.Δ. αλλά στον Πρόεδρο του ΣΥΝ σε σχέση με τη θέση που δήθεν είχε κάποτε για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών ως ευρωβουλευτής.

'Ανοιξε λοιπόν τους φακέλους του και ανέσυρε μια έκθεση του Ευρ. Κοινοβουλίου για τα Πανεπιστήμια (Cortines,2002), κατηγορώντας τον Αλ. Αλαβάνο ότι είναι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την υπερψήφισε. Την έκθεση αυτή είχαν καταψηφίσει 27 ευρωβουλευτές (2 του ΚΚΕ, 8 του Λεπέν, 13 από την ομάδα EDD που σήμερα συμμετέχει το ΛΑΟΣ, άλλοι 4 βουλευτές). Την είχαν υπερψηφίσει 379 βουλευτές, μεταξύ των οποίων 27 βουλευτές της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς μεταξύ των οποίων από το Γαλλικό ΚΚ, τη RIFONDAZIONE COMMUNISTA, το Ισπανικό ΚΚ, το Αριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ολλανδίας, το Πορτογαλικό ΚΚ (το οποίο το ΚΚΕ αναγνωρίζει ως γνήσιο ταξικό κόμμα), το Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας, την Πράσινη Αριστερά της Σουηδίας, το Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών που με τη λογική του ΚΚΕ είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και υπέρ των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

Το κακό για το ΚΚΕ είναι ότι ο Αλέκος Αλαβάνος ήταν απών από το Στρασβούργο και την ψηφοφορία.

Επικαλείται ακόμα το ΚΚΕ, ψάχνοντας τους φακέλους του με το ποινικό μητρώο του ΣΥΝ, ένα κείμενο με ψηφοφορία που έγινε προηγουμένως στην Επιτροπή Παιδείας του Ευρ. Κοινοβουλίου, όπου το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Ξέρει πολύ καλά όμως η ηγεσία του ΚΚΕ και μπορεί να ρωτήσει τους ευρωβουλευτές του, ότι στις Επιτροπές του Ευρ. Κοινοβουλίου δεν γίνεται ούτε ηλεκτρονική ούτε ονομαστική ψηφοφορία, ούτε καταγραφή όπως στην Ολομέλεια. Γίνεται ψηφοφορία με ανάταση του χεριού από τους βουλευτές που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή μέσα στην αίθουσα, αλλά στο κείμενο μπαίνουν τυπικά όλα τα ονόματα των βουλευτών - μελών της Επιτροπής.

Έτσι λοιπόν προφανώς ο Αλ. Αλαβάνος (απών) του ΣΥΝ με τον ευρωβουλευτή Miranda (παρών, υπέρ στην Ολομέλεια, του Πορτογαλικού ΚΚ) και με όλους τους Βουλευτές της αριστεράς «προδότες» και οι βουλευτές του ΚΚΕ και του Λεπέν φύλαξαν την τιμή των δημοσίων Πανεπιστημίων από τα ΚΕΣ. Εύγε!

Όσον αφορά στη θέση του ευρωβουλευτή τότε του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου, για το θέμα των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, παραθέτουμε τη δήλωση του στις 1.12.2003, η οποία όχι μόνο αναφέρει με σαφήνεια τις θέσεις του αλλά προβλέπει πριν 4 χρόνια τις σημερινές εξελίξεις:

«Ο Υπουργός Παιδείας κ.Ευθυμίου αυτοπαρουσιάζεται ως σταυροφόρος μιας αριστερής εκπαιδευτικής πολιτικής που αρνείται την αναγνώριση των τίτλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται μέσα από τη συνεργασία τους με τα ιδωτικά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα.

Με βάση την κοινοτική αρχή της «επικουρικότητας» το ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούν σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήκει στην απόλυτη αρμοδιότητα της εθνικής κυβέρνησης.

Τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών συνεργαζόμενα με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια λειτουργούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έχουν επίσημη άδεια με υπογραφή των Υπουργών Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ. Στα περισσότερα μάλιστα από αυτά η υπογραφή είναι του νυν Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ.Χρυσοχοϊδη, από την εποχή που είχε διατελέσει Υπουργός Εμπορίου.

Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη λειτουργία των ΚΕΣ σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, η κοινοτική νομοθεσία επιβάλλει την αναγνώριση των πτυχίων. Αυτό έχει δηλωθεί επανειλημμένως από τον αρμόδιο Επίτροπο κ.Bolkenstein. Και ο Υπουργός Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά ότι εκκρεμεί η διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο μόλις πριν λίγες μέρες καταδίκασε την Ιταλία για τον ίδιο λόγο.

Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα με τον απλούστερο τρόπο. Ο σημερινός Υπουργός Εμπορίου κ.Τσοχατζόπουλος να άρει ή να μη ανανεώσει τις άδειες στα ΚΕΣ που έχουν την υπογραφή του κ.Χρυσοχοϊδη.

Η κυβέρνηση όμως δεν το κάνει. Προτιμά να παριστάνει ότι η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά. Προτιμά, μέσω του Υπουργείου Εμπορίου, να παριστάνει την «καλή» στους δεκάδες χιλιάδες γονείς που με σημαντικό τμήμα οικογενειακού προϋπολογισμού αγωνιούν να βρουν μια θέση σε κάποια μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση για τα παιδία τους. Και μέσω του Υπουργείου Παιδείας, να παριστάνει την «καλή» στους φοιτητές των κρατικών πανεπιστημίων και την επιστημονική κοινότητα, που αγωνιούν για την υπερπροσφορά στην αγορά εργασίας τους.»

Καλό λοιπόν θα είναι για την ηγεσία του ΚΚΕ να μη συνεχίζουν αυτό που άρχισαν να κάνουν ο κ. Πολύδωρας και η κ. Γιαννάκου και απέτυχαν, να επιχειρούν να αποδομήσουν δηλαδή τον ΣΥΝ και προσωπικά τον Πρόεδρό του για τον μαχητικό ρόλο τους στο άρθρο 16. «Εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου» οι υπουργοί στη ΝΔ, «υποστηρικτής των ιδιωτικών πανεπιστημίων» τώρα το ΚΚΕ παίρνοντας τη σκυτάλη από τους δύο πρώην υπουργούς της ΝΔ. Εύγε και πάλι.

Ας ασχοληθεί η ηγεσία του ΚΚΕ επιτέλους όχι με τον Αλ. Αλαβάνο και τον ΣΥΝ αλλά με τον Κ. Καραμανλή και τη Ν.Δ. Ας αφήσει αυτή τη «βρώμικη δουλειά» στη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ.